Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialist in voertuigkeringen en aanrijdbeveiliging
Sinds de oprichting in 2005 is Van Straten Geleiderail BV uitgegroeid tot een noemenswaardige specialist op de markt van voertuigkeringen, zowel geleiderail als leuningwerk, aanrijdbeveiliging (gebouwbescherming) en straatmeubilair.

Specialist in voertuigkeringen en aanrijdbeveiliging

Sinds de oprichting in 2005 is Van Straten Geleiderail BV uitgegroeid tot een noemenswaardige specialist op de markt van voertuigkeringen, zowel geleiderail als leuningwerk, aanrijdbeveiliging (gebouwbescherming) en straatmeubilair. Een gesprek met directeur Ad van Straten over deze boeiende markt.

“Met ons team van 20 collega’s hebben we samen ruim 300 jaar ervaring”, begint Van Straten. “Daarmee hebben wij een enorme knowhow aan kennis op het gebied van voertuigkering met gerelateerde regelgeving, vormgeving en uitvoeringscriteria. Van grootschalige integrale onderhoudscontracten & DC(BFM)-contracten tot kleinschalige particuliere projecten en RAW bestekken. Wij beschikken over het ISO 9001:2015, VCA 2008/5.1 en BRL-9161 certificaat voor het leveren en aanbrengen van geleiderail en aanrijdbeveiliging.”

Het productaanbod van Van Straten Geleiderail bestaat onder andere uit geleiderailconstructies, leuningconstructies, aanrijdbeveiliging, vangrail, afschermpalen, beschermbeugels, buisconstructies, anti parkeerbuizen en verwante producten. “Ook voeren wij een assortiment met straatmeubilair waaronder afzetpalen, trottoirpalen, banken, afvalbakken en fiets aanleunhekken.”
Duurzaamheid staat bij Van Straten Geleiderail voorop met 100% Euro 6-motoren, de inzet van Stage V-motoren, elektrisch gereedschap en HVO100-brandstof, maar ook door een minimale uitloging van gebruikte materialen en de inzet van circulaire en 100% herbruikbare materialen met een lange levensduur.

Duurzaamheid staat bij Van Straten Geleiderail voorop.

Houten geleiderail

Van Straten Geleiderail levert en plaatst al jaren voertuigkeringen (houten geleiderail) langs diversen provinciale wegen in Nederland. “Met onze expertise en toewijding weten wij zeker dat we deze mooie projecten tot een succesvol einde brengen”, zegt Van Straten enthousiast. “Zo zijn we dit jaar bezig geweest langs de N69, N213, N207c, N228, et cetera met het plaatsen van houten geleiderail conform de richtlijnen vanuit het handboek niet-autosnelwegen (gebiedsontsluitingsweg). Daar waar de obstakels (voornamelijk bomen, lichtmasten, fietspaden) te dicht langs wegen staan, worden deze beschermd met houten geleiderail zodat de veiligheid van de weggebruiker is gegarandeerd.” 

“Voor de stalen constructie van de geleiderail maken we gebruik van Cortenstaal. Dit materiaal is ontzettend duurzaam en gaat acht keer langer mee dan regulier staal”, stelt Van Straten. “Aan het Cortenstaal voegen we chroom en koper toe om een dichte oxidehuid te realiseren. Deze oxidehuid beschermt het onderliggend staal tegen aantasting, waarbij er geen extra verf of coating nodig is. Bijkomend voordeel is dat wanneer hout van de geleiderail aan het einde van de levensduur is (na 20 jaar), het stalen frame kan blijven staan. Dit is namelijk ook zonder het hout ‘full scale’ getest. Vervanging van de geleiderailconstructie is dus niet nodig. Daarbij is het staal na einde levensduur weer 100% herbruikbaar als nieuw staal.” 

“Voor de houten constructie maken we gebruik van Grenenhout (FSC-gecertificeerd). Het hout impregneren we met Wolmanit/Korasit. Hiermee verlengen we de levensduur van het hout naar 20 jaar. Grenenhout heeft onbehandeld een duurzaamheidsklasse 5, maar door het impregneren verbeteren we dit naar klasse 3 (volgens de EN 335-1). Na einde levensduur is het hout 100% herbruikbaar in de houtverwerkingsindustrie en bijvoorbeeld toepasbaar als speeltoestel, schutting, bankjes et cetera.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.