Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialist in roterende boorgereedschappen, compleet van a tot z
FK Lowry, een klant van STDS-Jantz, aan het werk nabij Glasgow Airport met 1.000 mm casings en 900 mm tools.

Specialist in roterende boorgereedschappen, compleet van a tot z

Producten live te zien tijdens MATEXPO 2023 in Kortrijk

Tijdens de aanstaande editie van MATEXPO, de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in de Kortrijk Xpo, mag en zal STDS-Jantz natuurlijk niet ontbreken. Op stand 110 toont de specialist in geavanceerd (funderings)boormaterieel en -machines van 6 tot en met 10 september 2023 een dwarsdoorsnede van het uitgebreide leveringsprogramma. Daartoe behoren ook de roterende boorgereedschappen van N.U.B. Engineering, het Schotse zusterbedrijf van STDS-Jantz. 

De alweer 40e editie van de drukbezochte MATEXPO is voor STDS-Jantz een uitgelezen mogelijkheid om zich in de volle breedte aan de funderingsbranche te presenteren. De door het Duitse bedrijf geboden productoplossingen, waaronder boormaterialen, hydraulische boormotoren, mini-heimachines en toebehoren, sluiten perfect op elkaar aan en vormen tezamen een welkom totaalpakket. Mede daardoor worden de degelijke en gebruiksvriendelijke producten van de onderneming wereldwijd gebruikt tijdens uiteenlopende projecten, zoals paalboringen, verankeringen, geothermie en putboringen.

Dubbel snijdende rotsboorkop (diameter 1.500 mm) met BKH47 hardmetaal tanden.

Roterende alleskunners

Het gamma roterende boorgereedschappen, kernproduct van het in Motherwell gevestigde N.U.B. Engineering, krijgt in Kortrijk een prominente plek. Marnik Janssens, namens STDS-Jantz vertegenwoordiger voor onder andere de Benelux en werkzaam vanuit het verkoopkantoor in het Belgische Ternat, licht de productgroep nader toe. “Het assortiment roterende booroplossingen van N.U.B. Engineering omvat robuuste oplossingen die zich kenmerken door een zeer lange levensduur. De producten, in België ook wel Kelly drilling tools genoemd, presteren uitstekend in combinatie met moderne machines met een hoog koppel. De gereedschappen zijn geconstrueerd met een Kelly-doos voor de afzonderlijke rigs en worden geheel volgens klantspecificatie vervaardigd met snijtanden of messen. Daardoor zijn ze inzetbaar voor elke denkbare grondsoort en kunnen ze gebruikt worden in combinatie met bentoniet of andere boorvloeistoffen.”

Booremmer met snijtanden in kruis (diameter 1.500 mm) met Kelly Box (200 mm).

Accessoires

Naast de roterende boorgereedschappen zélf levert het in 1980 opgerichte N.U.B. Engineering Ltd. verschillende aanvullende accessoires. Voorbeelden hiervan zijn vijzels, booremmers, reinigingsemmers, kernvaten en tijdelijke/segmentale behuizingen. Mooie extra’s die eveneens live kunnen worden bewonderd op de Kortrijkse vakbeurs. “Ongeacht de aard of omvang bieden we voor elk funderingswerk een passende booroplossing”, zegt Janssens. “Zo staan we al ruim 40 jaar bekend. En zo willen we ons ook voor de toekomst laten gelden. Die ambitie zullen we tijdens de MATEXPO andermaal uitspreken richting onze bestaande én nieuwe afnemers. Ik nodig dan ook iedereen van harte uit om een bezoek te brengen aan onze stand.”      ■

Een sterke combinatie
STDS-Jantz en N.U.B. Engineering vervaardigen in respectievelijk Duitsland en Schotland allerlei soorten spiraalboren, boorkronen, boormotoren en toebehoren voor diverse boortechnieken. Voor grondonderzoek en funderingswerken, maar ook voor geothermie en horizontale, paal- en diepboringen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.