Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialist in projectbeheersing. Sturen op resultaat

Specialist in projectbeheersing. Sturen op resultaat

Paul Vogels, directeur: “Primaned is gespecialiseerd in projectbeheersing van complexe multidisciplinaire projecten. Een onvoldoende ontgonnen vakgebied. Er is een toenemend besef bij klanten dat beheersing van projecten door omgevingsvariabelen en regelgeving meer aandacht nodig heeft.”

Projecten komen in financiële, leverings- of inzetproblemen doordat onvoldoende is gestuurd op een resultaat. “We helpen organisaties controle op tijd, geld, scope en risico’s te houden”, aldus Vogels. “Het levert een belangrijke bijdrage aan het resultaat en de kwaliteit. Levering van de juiste consultancy, software, opleiding en ondersteuning op de projecten zorgt voor een goede begeleiding, samenwerking en integratie.” 

Primaned is dé Oracle Primavera specialist van de Benelux en groeide in 25 jaar uit tot specialist in projectbeheersing. “Wij hebben nu diverse specialistische softwarepakketten, en ruim 80 project-, systeem- en businessconsultants, docenten en IT-specialisten in dienst. Zij starten projectomgevingen op, werken aan projecten, trainen en ondersteunen onze klanten. Door onze unieke aanpak werken we als team en ontwikkelen we integraal ons dienst-/productpakket.”

Het belang van draagvlak

“Als ervaren analisten bewaken de adviseurs de relevante projectdata. Hierdoor maken wij goede inschattingen van wat moet gebeuren op het gebied van tijd, geld, scope, resources en risico’s. Een voorspelling heeft geen waarde als niemand erin gelooft. Als iedereen in het project aanhaakt is er een kans dat het resultaat wordt behaald, draagvlak is cruciaal. De consultants investeren daarom veel tijd in het alles goed vast en uitleggen, bijsturen en controleren.”

Vogels: “Uitgangspunt is de klant helpen, de inzet van onze diensten en tools verschilt per bedrijf en project. Vaak begeleiden wij een project van A tot Z, een andere keer werken we eraan om een bedrijf klaar te stomen voor een nieuw project. Welke aanpak ook, de professionals van Primaned zijn de spin in het web bij onze opdrachtgever.”

Vak van communicatie en kennis

Dennis Breed, HRD-manager: “Ons werk doe je niet van achter je computer, je wilt elk relevant overleg bijwonen en de onderneming en mensen kennen. Communicatieve vaardigheden en gedrag zijn erg belangrijk. Zo selecteren en trainen wij onze medewerkers. Samen leren wij van de verschillende sectoren waardoor we die aanpak vervolgens sector overstijgend kunnen toepassen. Dat is een van de succesfactoren van ons bedrijf.”

Projectbeheersing is een vak van communicatie en kennis, daarom is opleiding in de eigen Academy onderdeel van de dienstverlening die Primaned biedt. Breed: “Wij trainen de principes, planningsbasis, omgang met risico’s en het gebruik van de specifieke software. Hierdoor spreken alle klantmedewerkers dezelfde taal, verhogen we de slagingskans en creëren we beheerste projecten.”

In deze tijd van schaarste blijft Primaned jaarlijks groeien. Vogels: “We werken aan uitdagende projecten en hebben tevreden klanten. In veel branches passen we onze expertise al toe en door omgevingsfactoren als energie, klimaat en innovatie breiden we dit uit.” Klimaatdoelen zorgen ervoor dat sectoren veranderen of in omvang toenemen. Primaned vergroot daarom haar team van adviseurs continu met talentvolle academici en HBO’ers om nieuwe inzichten en kennis binnen te halen in de groep.

Vogels: “Wij waren al betrokken bij de realisatie van de eerste windparken. Innovatie in deze markten is groot waardoor bouwmethodes en aanpak continu wijzigen. Goed voorspellen van resultaten is dan cruciaal voor het succes van onze klant. Wij zijn dan in de opstartfase al betrokken bij de inventarisatie van kansen, risico’s en plannen.” 

Primaned en haar klanten kunnen zo de komende jaren een duurzame relevante bijdrage leveren aan onze leefomgeving.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.