Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialist in onderwater oplossingen
Een mooi voorbeeld van een project waarin de baanbrekende onderwater oplossingen en expertise van DISA van grote toegevoegde waarde zijn geweest, is de bouw van zeesluis OpenIJ in IJmuiden.

Specialist in onderwater oplossingen

Als specialist in baanbrekende onderwater oplossingen gaat DISA International geen uitdaging uit de weg. Zo heeft het wereldwijd opererende bedrijf de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan de bouw van zeesluis OpenIJ in IJmuiden, de grootste zeesluis ter wereld. Een gesprek met Managing Director Didier De Graaff over dit omvangrijke project en de internationale expansie van het DISA-merk.

“Sinds 2003 vertrouwt onze internationale klantenkring op onze inventieve en uitgebreide oplossingen voor de zee- en onderwaterwereld”, begint De Graaff. “We staan voor operationele uitmuntendheid, veiligheid en transparantie om onze klanten de hoogste kwaliteit te bieden. Bij DISA vinden we het erg leuk om beproefde concepten, technieken en gespecialiseerd personeel van de ene divisie over te brengen om verschillende operationele uitdagingen in een ander proces op te lossen. Deze efficiënte, economische en duurzame benadering van onderwater projecten is wat ons onderscheidt en ons een concurrentievoordeel geeft.”

De afdeling civiele bouw is binnen DISA gespecialiseerd in onderwaterdiensten voor de aanleg, reparatie en onderhoud van een breed scala aan infrastructurele projecten.

Zware omstandigheden

Diversificatie en internationale expansie hebben ertoe geleid dat DISA zich verder heeft kunnen ontwikkelen en verdiepen. “We zijn nu wereldwijd actief met vier verschillende divisies, offshore olie en gas; civiele bouw; offshore hernieuwbare energiebronnen – mogelijk gemaakt door C-Ventus en tot slot zijn we gespecialiseerd in het verwijderen van wrakken. We hebben een hechte en professionele samenwerking met onze klanten. Ze hebben begrip voor de zware omstandigheden waarin we werken, maar weten ook dat ze op ons kunnen vertrouwen voor een betrouwbaar en succesvol resultaat, waarbij de veiligheid nooit in het gedrang komt. Veiligheid staat altijd voorop en onze sterke staat van dienst op het gebied van veiligheid weerspiegelt dit. Via een geïntegreerd kwaliteitssysteem, ondersteund door een internationaal certificerings- en veiligheidsbeleid voor al onze medewerkers, wordt dit voortdurend bewaakt.”

Veiligheid staat altijd voorop en de sterke staat van dienst op het gebied van veiligheid weerspiegelt dit.

Verwachtingen overtreffen

De afdeling civiele bouw is binnen DISA gespecialiseerd in onderwaterdiensten voor de aanleg, reparatie en onderhoud van een breed scala aan infrastructurele projecten. “In de loop der jaren hebben we een reputatie opgebouwd als toonaangevende onderwateraannemer en leveren we een wezenlijke bijdrage aan onder meer de bouw van tunnels, aquaducten, havenuitbreidingen, bruggen en sluizen. Om dit allemaal mogelijk te maken, realiseren we jaarlijks tussen de 90.000 m3 en 120.000 m3 aan onderwater betonvloeren. Een effectieve planning en logistiek stelt ons in staat om onze teams op zeer korte termijn overal ter wereld in te zetten en onze diensten aan te bieden. Onze knowhow en ervaring in de civiele bouw hebben bewezen de belangrijkste factoren te zijn om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen en deze te overtreffen.” 

In de loop der jaren heeft DISA een reputatie opgebouwd als toonaangevende onderwateraannemer en levert een wezenlijke bijdrage aan onder meer de bouw van tunnels, aquaducten, havenuitbreidingen, bruggen en sluizen.

OpenIJ

Een mooi voorbeeld van een project waarin de baanbrekende onderwater oplossingen en expertise van DISA van grote toegevoegde waarde zijn geweest, is de bouw van zeesluis OpenIJ in IJmuiden. “Op 12 juli 2021 hebben wij na een periode van vijf jaar onze laatste mijlpaal bereikt en daarmee alle onderwater werkzaamheden afgerond die nodig zijn voor de bouw van dit omvangrijke infrastructurele project. In totaal hebben we aan dit project 95.190 werkuren en 22.550 duikuren besteed met 187 door DISA aangestelde personen, variërend van duikbegeleiders, duikers, voormannen en projectmanagers. Als DISA zijn we er met recht trots op dat we deel hebben mogen uitmaken van dit geweldige en wereldwijd unieke project.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.