Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialist in handbediende verdichtingsmachines levert ongekende kwaliteit
De CR7 van Weber MT: een voor- en achteruit schakelbare trilplaat met de modernste techniek, een hoge verdichtingscapaciteit en van duurzame kwaliteit.

Specialist in handbediende verdichtingsmachines levert ongekende kwaliteit

Tot in de puntjes doordacht en duurzaam in ruw bouwterrein. Dát zijn de producten van Weber MT.  Als één van de belangrijkste fabrikanten van handbediende verdichtingsmachines, richt Weber MT zich op haar sterke punten en neemt geen genoegen met ‘standaard’ kwaliteit.

Het middelgrote familiebedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt al sinds 1958 verdichtingsmachines. “Uitsluitend handbediend”, vult
Nadine Rogiers aan, verkoopverantwoordelijke Benelux bij Weber MT. Daarmee bezet Weber MT in de bouwmachinebranche een niche. Het bedrijf -met zo’n 200 medewerkers en het hoofdkantoor en de productie in Duitsland- levert wereldwijd via diverse verkoopkantoren en dochterbedrijven. 

Specialisatie

“We lopen voorop op het gebied van voor- en achteruit lopende trilplaten en bodemverdichters, trilstampers, walsen en trilnaden voor betonverdichting. Daarbij is ons doel om technologisch en kwalitatief hoogwaardige producten te ontwikkelen. Maar liefst 10% van de medewerkers van Weber MT is betrokken bij of werkt op onze ontwikkelingsafdeling”, zegt Rogiers. “Daarbij gaat onze eis op het gebied van kwaliteit steeds verder dan wat er nú is bereikt.”

‘Made by Weber MT’

Rogiers noemt enkele voorbeelden van de innovatiekracht van Weber MT, waarbij het soms een nieuw innovatief product betreft maar soms ook gaat om een continue ontwikkeling van een bestaand product. “Zo heeft Weber MT als eerste een verdichtingscontrole toegepast op trilplaten: de COMPATROL® 2.0 met motor data management (MDM) zorgt voor een gelijkmatige verdichting en voorkomt motorschade, veroorzaakt door bijvoorbeeld het ontbreken van olie, een vervuilde luchtfilter of oververhitting. Op de CF serie, de compacte vooruitlopende trilplaten, heeft Weber MT een anti-vibratie-handbeugel ontwikkeld die zorgt voor lage hand-arm trillingen. En op de stamper uit de SRV serie is de bedrijfsveiligheid vergroot door het toepassen van een drietraps luchtfiltersysteem.” Enkele voorbeelden waarmee Weber MT
tegemoet komt aan de vraag vanuit de markt (meer comfort en bedrijfsveiligheid) of aan de veranderende eisen of regelgeving binnen de branche (veiligheid, emissie eisen).

Op de stamper uit de SRV serie van Weber MT is de bedrijfsveiligheid vergroot door het toepassen van een drietraps luchtfiltersysteem.

Kwaliteit, specialisatie en concentratie

Het mag duidelijk zijn dat de kerncompetenties om een kwalitatief hoogwaardig product te kunnen leveren, bij Weber MT bestaan uit kwaliteit, specialisatie en concentratie. “Niet alleen de kwaliteit van de producten, maar ook naar de klanten toe”, vult Rogiers aan. “De snelle onderdelenlevering en de service naar onze klanten is daar een belangrijke factor in. Dat dat wel goed zit, uit zich in de lage garantiequota en hoge klanttevredenheid”, besluit Rogiers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.