Platform over civiele techniek & infrastructuur
Overig

Specialist in geotechnisch bodemonderzoek, geotechniek en geohydrologie

Al ruim 50 jaar is Tjaden Adviesbureau voor Grondmechanica gespecialiseerd in geotechnisch bodemonderzoek, geotechniek en geohydrologie.

SAM_0465 kopiëren
Een klein team van ervaren veldwerkers en betrokken adviseurs zorgt voor korte lijnen met onze opdrachtgevers.

Tekst | Arjen Verhoeven

Beeld | Tjaden Adviesbureau voor Grondmechanica

22 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Goed bereikbaar, snel schakelen en meedenken in praktische oplossingen zijn kenmerkend voor hun werkwijze. Of het nu gaat om een uitbouw van een woning, het bouwrijp maken van een woonwijk, een 2-laags parkeerkelder of wateroverlast als gevolg van klimaatverandering. Een klein team van ervaren veldwerkers en betrokken adviseurs zorgt voor korte lijnen met de opdrachtgevers. Deze manier van werken wordt gewaardeerd door hun klanten en resulteert in langdurende en plezierige samenwerkingen. 

Geotechnisch bodemonderzoek

Alle sondeerwagens beschikken over een moderne draadloze techniek en zijn inzetbaar op land, ondiep water, binnenstedelijk gebied of inpandig. In overleg met de klant en afhankelijk van de bereikbaarheid wordt de meest geschikte uitvoeringswijze bepaald. Voor waterspecifieke onderzoeken wordt gebruik gemaakt van waterspanning- en/of geleidbaarheidssonderingen. De aanwezigheid van cohesieve lagen en/of de overgang van zoet naar zout water wordt hiermee in kaart gebracht. Een gedetailleerde beschrijving van de bodem en het steken van ongeroerde monters gebeurt met behulp van sonische- of pulsboringen.

Geotechniek

De geotechnische adviseurs hebben jarenlange ervaring en kennis van de ondergrond in vooral noord-west Nederland. In samenwerking met constructeurs worden adviezen op maat gemaakt, waarbij elke adviseur zijn eigen specialisme heeft. Voor het uitvoeren van de geotechnische berekeningen wordt een keuze gemaakt uit de beschikbare rekenprogramma’s: analytische formules, software van Deltares en/of Plaxis. 

Geohydrologie

De afdeling hydrologie is gespecialiseerd in advies met betrekking tot bemalingen en stedelijke hydrologie. Deze bevlogen adviseurs zijn betrokken bij uiteenlopende projecten voor zowel particulieren, overheden als bouwcombinaties. Met een praktische benadering worden uitvoerende partijen in een vroeg stadium geraadpleegd, zodat het meest efficiënte ontwerp binnen de normen en regelgeving wordt uitgewerkt. Met behulp van grondwatermodellen worden hydrologische berekeningen uitgevoerd en gepresenteerd in een geografisch informatiesysteem. 

Aanvragen water-vergunning en monitoring

De dienstverlening houdt na het opstellen van adviezen niet op. Ook treden zij in contact met de gemeente en/of het Waterschap om de verschillende watervergunningen aan te vragen. Tijdens de uitvoering kan de monitoring verzorgd worden. In peilbuizen worden automatische dataloggers geplaatst waarin de grondwaterstand op afstand kan worden gevolgd en getoetst aan vooraf vastgestelde alarm- en grenswaarden.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%