Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialist in de verhuur van elektrisch materieel

Specialist in de verhuur van elektrisch materieel

EcoRent op de stand bij Limach tijdens Technische Kontakt Dagen

Wie een elektrische graafmachine wil huren, komt al gauw bij EcoRent terecht. Dit jaar staat EcoRent voor het eerst op de TKD-beurs, maar wel bij een goede bekende. “We staan bij de stand van Limach op nummer 26. Voor de verhuur van elektrische graafmachines hebben we namelijk specifiek voor dit merk gekozen, omdat wij het belangrijk vinden dat onze klanten machines huren die betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn. En zeker zo belangrijk: Limach is het enige merk dat een volledige werkdag kan draaien op één acculading”, vertelt Eva de Bruijn van EcoRent.

EcoRent is sterk gelieerd aan Rens de Bruijn BV, al 45 jaar gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van machines voor de grond-, weg- en waterbouw. “Daardoor kunnen we gebruikmaken van de jarenlange ervaring in de grondverzetbranche. Dat betekent dat we onze klanten op elk vlak optimaal kunnen helpen.” 

De compacte shovel L25 Electric van Volvo maakt eveneens onderdeel uit van het verhuurprogramma.

Voor elk project een machine

Eva vervolgt: “Wij hebben een ruime voorraad machines. Zo begint onze range graafmachines bij 2 ton en loopt op tot 10 ton. Onze capaciteit maakt dat klanten ook voor grotere of langdurige projecten bij ons terecht kunnen. En dat ze altijd de best mogelijke oplossing voor hun specifieke project vinden. Dankzij onze transportafdeling kunnen we onze klanten op elke projectlocatie bedienen.”

Tevreden klant

Jan Kroeze van Kroeze hoveniers uit Beesd mocht onlangs voor het Ministerie van Defensie een project uitvoeren en koos bij EcoRent een elektrische graafmachine. “Omdat het een Natura 2000-gebied betreft, was de eis van de opdrachtgever dat we gebruik zouden maken van emissievrije machines. We huurden bij EcoRent de Limach E88.1, een 9-tons graafmachine, en voorzagen deze van een sorteerknijper, zodat we het groenafval van onze snoeiwerkzaamheden konden opruimen.”

Dit is enorm goed bevallen. “De Limach is een stille en sterke kraan. En een volledige nacht laden, is een volledige dag draaien. De samenwerking met EcoRent verliep uitstekend. Al tijdens het offertetraject zijn we keurig te woord gestaan over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de machine. De kraan werd op tijd geleverd, met volledig opgeladen accu’s. Prettig was ook het goede advies dat we kregen, bijvoorbeeld welke laadvoorziening we moesten faciliteren op de projectlocatie.”

De bijna 2-tons E18.1 is de kleinste telg uit de vloot van EcoRent.

Snel en flexibel leasen

Doordat EcoRent naast verhuurder ook dealer van Limach en Volvo is, kan men flexibel opereren. “We hebben overigens om dezelfde reden als bij Limach voor het merk Volvo gekozen: betrouwbare machines die onze klant niet in de steek laten”, vertelt Eva. “Een mooi voorbeeld van onze flexibele werkwijze deed zich onlangs voor. Tot voor kort hadden we geen shovels in het assortiment, maar toen een klant er eentje langdurig nodig had, besloten we de shovel aan te schaffen. De vraag kwam op maandag en vrijdag kon de klant hem al ophalen. Doordat we als dealer over een bepaalde voorraad beschikken, kunnen we met onze verhuurmogelijkheden snel schakelen. En mocht er onverhoopt toch een mankement zijn, dan hebben we vaak een vervangend exemplaar achter de hand. Bovendien hebben we een eigen werkplaats waardoor onze monteurs snel aan het werk kunnen om eventuele euvels te verhelpen.”

Groene krachtpatsers

“Met EcoRent voldoen we aan de toenemende vraag van klanten die vanwege aangescherpte normen emissieloos of geluidsarm willen werken. Veel mensen denken dat een elektrische machine minder snel en krachtig werkt, maar dat is geenszins het geval. Het zijn echte groene krachtpatsers! Wel kan het een belangrijk verschil maken tussen stilstand of doorgang van een project”, klinkt het tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.