Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialist in compacte machines van Yanmar en Manitou

Specialist in compacte machines van Yanmar en Manitou

Geert-Jan de Kok B.V. is van oorsprong een landbouwmechanisatiebedrijf. Sinds 1993 is het bedrijf echter ook gespecialiseerd in compacte grondverzetmachines en tegenwoordig landelijk dealer van Yanmar mini- en mobiele graafmachines en de Manitou compact range. Vanuit vijf vestigingen werken meer dan honderd medewerkers aan de verkoop, service en verhuur. 

“Geert-Jan de Kok is een echt servicegericht bedrijf”, vertelt verkoopmanager Grondverzet  Eddy van de Wal. “Verkoop is één ding, maar door goede service bouw je een band op met de klant. Daarvoor hebben we ongeveer 60 technische mensen in dienst, die vanuit de werkplaats opereren maar ook veel onderweg zijn. Doel is om het probleem van de klant zo snel mogelijk op te lossen. Zeker in het grondverzet mag een machine eigenlijk geen minuut stilstaan. Wij zorgen ervoor dat klanten hoe dan ook door kunnen werken, desnoods tijdelijk met een machine van ons.” Sinds een paar jaar groeit de verhuurvloot van Geert-Jan de Kok. “We merken een verschuiving van bezit naar gebruik. We hebben nu ongeveer 200 machines in de verhuur en dat aantal groeit behoorlijk”, stelt Van de Wal. “We zien dat steeds meer bedrijven op projectbasis voor langere periodes machines huren in plaats van te kiezen voor koop.” 

SV60 midigraver van Yanmar.

Geert-Jan de Kok focust op machines tot 12 ton. “In de verhuur overigens tot 25 ton, maar we willen echt een specialist zijn in het compacte segment. Daarin voeren we twee belangrijke merken: Yanmar minigravers en Manitou knik- en schrankladers, die we via subdealers door heel Nederland verkopen. Onze klant moet uiterlijk in een half uur rijden bij een dealer kunnen zijn.”  De compacte knik- en schrankladers van Manitou (voorheen Mustang) lopen goed via het uitgebreide netwerk. “Daar verkopen we er jaarlijks zo’n 200 tot 250 van. De range loopt van 1,5 ton tot een model van 5,5 ton met een telescopische giek.” Ook Yanmar timmert tegenwoordig goed aan de weg, ziet Van de Wal. “In 2016 hebben ze de mobiele kranen van Terex overgenomen en dat heeft ze een enorme boost gegeven. Een kraan op wielen is echter andere koek dan een kleine rupsgraver. Klanten wensen veel meer opties, uitrustingsstukken en aanpassingen. Dat is enorm uitdagend en vraagt meer tijd en kunde, maar daar lopen we niet voor weg. En dat hebben we nu goed onder controle.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.