Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialist in betonondersteuning
Het ene systeem leent zich soms beter dan het andere systeem voor een bepaalde klus.

Specialist in betonondersteuning

Als specialist in de montage en demontage van ondersteuningsconstructies voor de betonbouw reist Stalen Steigers van Dorland heel het land door. Het Groningse bedrijf heeft een jaloersmakend portfolio en is een graag geziene ‘gast’ op menig infraproject. “Als bedrijven eenmaal met ons gewerkt hebben, willen ze niet anders meer”, zegt directeur Henk van Dorland met gepaste trots. “Een mooier visitekaartje bestaat niet.”

Als specialist in de montage en demontage van ondersteuningsconstructies voor de betonbouw reist Stalen Steigers van Dorland heel het land door.

Stalen Steigers van Dorland is heel flexibel en breed inzetbaar. “We richten ons met name op het realiseren van ondersteuningsconstructies voor de betonbouw, maar schromen niet om zo nu en dan een gevel of kerktoren in de steigers te zetten.” Het bedrijf is dan ook door het hele land actief. “Zo verzorgen we op het project ‘Spoorzone Groningen’ de montage en demontage van de betonondersteuning en de horizontale bekisting voor de nieuwe reizigerspassage op het Hoofdstation en zijn we te vinden bij de Aanpak Ring Zuid in Groningen. Ook het periodiek keuren van de steigers valt binnen onze scope. Voor de IJboulevard in Amsterdam hebben we recent de ondersteuningsconstructie gerealiseerd van het 6.000 m² (!) grote dak van de fietsenstalling. De ondersteuning is gebouwd in het westelijk havengebied en met pontons overgevaren. Een prachtklus.”

“En zo leveren we een bijdrage aan vele grote maar ook kleine projecten, waarbij we samenwerken met vaste leveranciers zoals Safe, Ischebeck, Peri, en Doka”, resumeert Van Dorland. “Het ene systeem leent zich soms beter dan het andere systeem voor een bepaalde klus. We hebben een grote focus op veiligheid, zijn ISO en VCA gecertifieerd en bezetten sinds februari 2022 trede 3 op de Veiligheidsladder. We werken voor 90 procent met eigen mensen, een vaste en trouwe kern, en alleen bij topdrukte met inleenkrachten. Daarmee garanderen we een hoge kwaliteit en krijgen we zelfs werken gegund. Veel van onze opdrachtgevers zijn namelijk bekend met onze mensen. Ik ben dan ook met recht een trots man.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.