Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Speciale zakbaken en hekwerken
De zakbaken van LMW worden onder meer ingezet bij de aanleg van de oeverdijk, maar ook in het IJsselmeer.

Speciale zakbaken en hekwerken

Door tijdens de uitvoering het gedrag van de ondergrond continu te monitoren, kan Alliantie Markermeerdijken precies berekenen wanneer de volgende laag zand kan worden aangebracht. Las- en montagewerken (LMW) in De Rijp maakt zakbaken en andere hulpconstructies die voor de Alliantie onmisbaar zijn tijdens de uitvoering, waaronder exemplaren van wel 600 kilogram per stuk. Zusterbedrijf Q-Fence zorgt daarbij voor een veilige afscherming van het bouwterrein met vele kilometers aan hekwerken, ook nog eens in speciale uitvoeringen.

LMW levert vooral las- en montagewerken voor weg- en waterbouwprojecten. “We zijn gespecialiseerd in het produceren van zakbaken”, zegt directeur Joeri Hoeve. Een zakbaak is een stalen instrument waarmee je het zakken van de grond bij verschillende ophoogslagen nauwgezet kunt meten. “De zakbaken worden onder meer ingezet bij de aanleg van de oeverdijk, maar ook in het IJsselmeer. Voor de oeverdijk hebben we inmiddels al vele honderden zakbaken geproduceerd in standaard formaten. Dat wil zeggen, een stalen plaat met daaraan vast een lange stalen buis met een totaalgewicht van zo’n 25 kilogram. Voor toepassing in het IJsselmeer daarentegen hebben we diverse ‘specials’ gemaakt. Met recht zakbaken van formaat, gezien de afmetingen en een gewicht van 600 kilogram.”

LMW levert vooral las- en montagewerken voor weg- en waterbouwprojecten.

LMW is een bekende leverancier voor de infrasector. “We kunnen zakbaken snel uit voorraad leveren en hebben in het verleden al vele grote infraprojecten beleverd, zoals vele duizenden zakbakens voor SAAone, Westfrisiaweg en Combinatie Badhoeve Bogen. Ook maatwerk is voor ons geen probleem. Daarnaast hebben we voor de Alliantie Markermeerdijken een speciale doekenrol geproduceerd om folies efficiënt te kunnen afrollen en verzorgen we bijvoorbeeld ook reparaties aan shovelbakken.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.