Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Speciaal transport als absoluut specialisme
“We hebben gewerkt met dubbele en triple schuifopleggers om de lengtes aan te kunnen.”

Speciaal transport als absoluut specialisme

‘Vraag het en de Rooy en Rijnart vervoert het’

Het is een echt familiebedrijf en dat merk je aan de passie waarmee over het transporteursvak gesproken wordt. We spreken met Rien de Rooy, die samen met vader Adriaan, broer Kees en zus Mireille zorgt voor het transport van allerhande zaken. De specialisatie ligt op het gebied van vervoer van ongebruikelijke en volumineuze goederen. De overname van transportfirma Wim Rijnart Speciaal Transport B.V. in 2020 heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. “Onze capaciteit is daarmee enorm toegenomen, wat ook nodig was gezien de stijgende vraag naar onze diensten”, aldus Rien.

De Rooy en Rijnart is ‘hofleverancier’ bij aannemerscombinatie Sassevaart bij de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen.

Transport voor aannemers-combinatie Sassevaart

De Rooy en Rijnart is ‘hofleverancier’ bij aannemerscombinatie Sassevaart bij de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen en heeft er voornamelijk de volumineuze goederen geleverd. “Dan spreken we over de damwanden en de buispalen bijvoorbeeld. Lengtes van 30 meter. We hebben gewerkt met dubbele en triple schuifopleggers om de lengtes aan te kunnen”, legt Rien uit. “Uiteraard transporteren we ook kleinere goederen. De meeste transporten voor de Nieuwe Sluis zijn door ons bedrijf uitgevoerd.”

Imposant materieelpark

Rien en zijn familie kunnen deze volumineuze goederen transporteren dankzij de overname van Wim Rijnart Speciaal Transport in 2020. Inmiddels zijn inzetbaar: 19 trucks, 25 opleggers, waarvan twee autolaadkranen (32 en 60 ton), een twee-assige euro dieplader voor hoge vracht, semidiepladers en de voornoemde schuiftrailers. Ook voor hijswerkzaamheden kan men overigens prima terecht bij het bedrijf. Zelf is Rien meestal op een van de trucks te vinden. “Mijn vader en ik zitten op de truck, broer Kees doet de planning op kantoor en onze zus Mireille doet de administratie op kantoor. We werken graag samen en zijn allemaal even trots op ons familiebedrijf. Ik denk dat we dat enthousiasme ook uitstralen naar onze klanten”, zegt Rien.

Grensoverschrijdend werken

De Rooy en Rijnart transporteert vracht niet alleen binnen Nederland, maar is ook dagelijks actief in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Rien zeg tot slot: “We zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving in al deze landen met betrekking tot transport. Door onze jarenlange kennis en ervaring kunnen we putten uit een enorm netwerk in zowel het binnen- als het buitenland. Dit maakt dat voor ons vrijwel niets onmogelijk is.Vraag het en de Rooy en Rijnart vervoert het.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.