Platform over civiele techniek & infrastructuur
Landmeten & Geo-ICT

Software creëert grip op processen, werkstromen en projecten

MAGNET_HeroImage_2259x1275_px-copy
Het MAGNET-softwarepakket van Topcon Positioning Netherlands is te gebruiken op het bouwterrein, in de cloud, op kantoor én bij de machinebesturing.

Tekst | Susan Peek

Beeld | Topcon Positioning Netherlands

6 oktober 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Onnauwkeurige en onoverzichtelijke projectgegevens zorgen voor dubbel werk, faalkosten en een gebrekkige samenwerking. Succesvol de werkstromen beheersen staat dan ook aan de basis van een efficiënt en goed verloop van informatie-uitwisseling tussen verschillende afdelingen. Dat software daarbij een cruciale rol kan spelen, weten ze als geen ander bij Topcon Positioning Netherlands. Zij ontwikkelden het MAGNET-softwarepakket, waarin werkstromen voor zowel buitenpersoneel als bedrijfsbureau in élke fase van een bouwproject worden gestroomlijnd.

Een gesprek met Wanda Brandsen en Jaydee Verhoeven van Topcon: ”Wij willen de maatvoering voor de bouwsector zo laagdrempelig mogelijk maken. Met MAGNET, onze softwareoplossing, is het veld en het kantoor realtime met elkaar verbonden via de cloud. De software werkt bovendien naadloos samen met Topcon’s precisie-, meetinstrumenten en machinebesturing. Hierdoor kan de gebruiker altijd en overal de correcte gegevens creëren en raadplegen en zal de productiviteit over het gehele project verbeteren.” Topcon maakt daarmee echt het verschil in geo-informatie.

Topcon maakt het verschil in geo-informatie.

Teamwork leidt tot succes

Optimaal samenwerken. De hoofdgedachte achter het ontwerp van het MAGNET-systeem waarmee een complete oplossing wordt geboden voor o.a. landmeetkundige professionals. Volgens Verhoeven zijn Field, Enterprise en Office de meest gebruikte elementen van MAGNET binnen de GWW- en bouwsector. “Op het bouwterrein wordt gewerkt met MAGNET Field voor het inmeten, uitzetten en het verzamelen van landmeetkundige en bouwplaatsgegevens met een total station of GNSS-ontvanger. De eenvoud en gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat je snel en efficiënt kunt werken en zo écht de focus op het werk kunt houden.” Alle gegevens via MAGNET Enterprise worden opgeslagen in de cloud. Het veld, het kantoor en het management werken zo samen in één beveiligde omgeving. “Het hele projectteam heeft altijd en overal toegang tot nauwkeurige en consistente meetgegevens van het project.” De kracht van MAGNET Office is volgens Verhoeven dat medewerkers op kantoor simpele 2D tekeningen om kunnen zetten naar complete 3D tekeningen en modellen. “Dit 3D-model is ook te gebruiken voor volumeberekeningen, het opzetten van de grondbalans en het accuraat calculeren en factureren ervan. Alle data is vervolgens te koppelen aan de machinebesturing van Topcon in het veld en zo is de cirkel weer rond.”

Zeer nauwkeurig en efficiënt

De alsmaar doorontwikkelde software van Topcon staat garant voor een hogere nauwkeurigheid, werkplezier en efficiënter werken. Het gevolg? Het voorkomen van dubbelwerk en een reductie van de faalkosten. Brandsen: “Alle machines en meetinstrumenten in het veld kunnen met elkaar communiceren. De software is de sleutel tot het succes! Je houdt grip op de processen, de werkstromen en de projecten.” Verhoeven besluit: “Met de juiste software en apparatuur, kom je tot juiste resultaten en werk je zo productief en efficiënt mogelijk.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht