Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Snelle en betrouwbare verbindingstechniek
Bij de nieuwe busverbinding in ‘t Gooi wordt VSH XPress toegepast in de nieuw aan te leggen dubbellaagse tunnel.

Snelle en betrouwbare verbindingstechniek

In de infrastructuur wordt nog veel gebruikgemaakt van dikwandige leidingsystemen. Dat betekent automatisch dat er veel moet worden gelast. Dat is volgens Rick Breed van Aalberts integrated piping systems (Aips) niet meer van deze tijd. De wereldwijde producent van fittingen, buizen, appendages en bevestigingstechnologie heeft een voordeliger en sneller aan te brengen alternatief in haar assortiment opgenomen. Met VSH Shurjoint, een gegroefd leidingsysteem, heeft Aips het alternatief voor laswerk. Hiermee zijn grote tijdsbesparingen mogelijk, is er meer veiligheid op de werkvloer en is lassen niet langer nodig. 

VSH Shurjoint is geschikt voor staal, rvs, nodulair gietijzer, PVC en PE-leidingen en is verkrijgbaar in de diameters ½-inch tot 104-inch. Het systeem wordt technisch ondersteund met BIM, is flexibel en heeft een eenvoudige verbindingstechniek. Het pakket bestaat uit meer dan 3.000 afzonderlijke producten waardoor er veel mogelijkheden zijn. Het was aanleiding voor BAM Infra Nederland om Aips te benaderen voor het project HOV in ’t Gooi. “Voor dit specifieke project hebben we uiteindelijk toch gekozen voor ons VSH XPress systeem”, zegt Breed. “Dit press-systeem kan op een snelle en eenvoudige manier worden geïnstalleerd en is geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen.” 

Bij de nieuwe busverbinding in ‘t Gooi wordt VSH XPress toegepast in de nieuw aan te leggen dubbellaagse tunnel. “We zijn door de aannemer benaderd voor advies met betrekking tot het koelen van het snelwerkend cement. Dat gebeurt in de regel door water door een dikwandig leidingsysteem te laten stromen. Het dunwandige VSH XPress bleek een veel voordeligere en snellere oplossing. In relatief korte tijd kon het verzinkt staalsysteem aangelegd worden in de wand, die na koeling achterblijft in de constructie. Alles bij elkaar gaat het om zo’n 2 kilometer aan leidingen in twee diameters van 22 en 28 millimeter en uiteraard met het nodige toebehoren als pressfittingen en -afsluiters.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.