Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Snelle actie vereist bij (milieu)-incidenten
In actie bij (milieu) incidenten.

Snelle actie vereist bij (milieu)-incidenten

Oliesporen op de weg, gedumpt asbest en drugsafval, vloeistoflekkage in bouwputten. Zodra er incidenten zijn met gevaarlijke stoffen of er sprake is van mogelijke bodem- en wegdekverontreiniging, komt Ecoloss in actie. Zowel op het land als te water.

Hoewel het op de Afsluitdijk relatief rustig is, vinden er desondanks met regelmaat incidenten plaats met milieu-impact. Denk hierbij vooral aan ongelukken met gevaarlijke stoffen, brandstoffen en olieproducten. “Alle meldingen komen binnen op onze meldkamer in Pernis, onze hoofdvestiging”, vertelt Niels Moerkerken, directeur Ecoloss. EcoLoss is een onafhankelijk adviesbureau en een onafhankelijke dienstverlener. Naast advisering, is zij gespecialiseerd in de afhandeling en afwikkeling van incidenten, met name waar het om voorvallen met milieu-impact (bodem) gaat. “Wij werken onder contract voor de BAM voor onder meer Schiphol, provinciale wegen en nu ook voor de Afsluitdijk. Wanneer er een melding voor de Afsluitdijk binnenkomt, bepaalt ons team van de meldkamer vervolgens of onze incidentmedewerkers in actie moeten komen of die van een samenwerkende partner. Wij coördineren in ieder geval de acties en hebben contact met klanten en beheren de uitrukprotocollen.”   

Olielekkage tijdens werkzaamheden

Ook tijdens de werkzaamheden aan de Afsluitdijk kan een milieu-incident plaatsvinden. “Denk bijvoorbeeld aan een hydrauliekslang van een machine die klapt en is gaan lekken in een bouwput. Wij zorgen dat we snel ter plekke zijn en alles volgens de juiste voorschriften opruimen zodat de werkzaamheden veilig en zo snel mogelijk weer voortgezet kunnen worden.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.