Platform over civiele techniek & infrastructuur
Waterwerk & Riolering

Snelle actie vereist bij (milieu)-incidenten

Ecoloss-foto1
In actie bij (milieu) incidenten.

Tekst | Suzanne van Gaale

Beeld | Ecoloss

24 november 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Oliesporen op de weg, gedumpt asbest en drugsafval, vloeistoflekkage in bouwputten. Zodra er incidenten zijn met gevaarlijke stoffen of er sprake is van mogelijke bodem- en wegdekverontreiniging, komt Ecoloss in actie. Zowel op het land als te water.

Hoewel het op de Afsluitdijk relatief rustig is, vinden er desondanks met regelmaat incidenten plaats met milieu-impact. Denk hierbij vooral aan ongelukken met gevaarlijke stoffen, brandstoffen en olieproducten. “Alle meldingen komen binnen op onze meldkamer in Pernis, onze hoofdvestiging”, vertelt Niels Moerkerken, directeur Ecoloss. EcoLoss is een onafhankelijk adviesbureau en een onafhankelijke dienstverlener. Naast advisering, is zij gespecialiseerd in de afhandeling en afwikkeling van incidenten, met name waar het om voorvallen met milieu-impact (bodem) gaat. “Wij werken onder contract voor de BAM voor onder meer Schiphol, provinciale wegen en nu ook voor de Afsluitdijk. Wanneer er een melding voor de Afsluitdijk binnenkomt, bepaalt ons team van de meldkamer vervolgens of onze incidentmedewerkers in actie moeten komen of die van een samenwerkende partner. Wij coördineren in ieder geval de acties en hebben contact met klanten en beheren de uitrukprotocollen.”   

Olielekkage tijdens werkzaamheden

Ook tijdens de werkzaamheden aan de Afsluitdijk kan een milieu-incident plaatsvinden. “Denk bijvoorbeeld aan een hydrauliekslang van een machine die klapt en is gaan lekken in een bouwput. Wij zorgen dat we snel ter plekke zijn en alles volgens de juiste voorschriften opruimen zodat de werkzaamheden veilig en zo snel mogelijk weer voortgezet kunnen worden.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht