Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Snel en efficiënt met GIS aan de slag
Deze afbeelding gebruikt BAG data. Open data die SmallToGo heeft verrijkt met type woningen. Er is ook 3D van de gebouwen beschikbaar.

Snel en efficiënt met GIS aan de slag

Als doorgewinterde GIS-specialist ondersteunt SmallToGo bedrijven bij de implementatie van het Geografische Informatie Systeem, zowel voor het ‘zware’ GE Smallworld GIS als het meer laagdrempelige TatukGIS. Met name die laatste is volgens Danny van Hooren van SmallToGo voor veel bedrijven in de weg- en waterbouw een zeer interessante oplossing. Een gesprek met de GIS-specialist over de vele (maatwerk) mogelijkheden.

“Netwerkbeheerders en grote infrabedrijven zijn veelal gebaat bij de uitgebreide functionaliteiten van GE Smallworld GIS-applicaties, maar voor veel andere bedrijven is het ‘iets te veel van het goede’”, begint Van Hooren. “TatukGIS is dan absoluut een interessant alternatief. Zeker voor de weg- en waterbouw biedt het platform volop functionaliteiten. Zij werken doorgaans met CAD, maar hebben aan de andere kant veel raakvlakken met GIS. Wij komen dan in beeld om de link te leggen tussen beide systemen. Ook in 3D.”

Deze afbeelding laat een live koppeling zien tussen CAD en GIS. Opvoeren in de ene applicatie is direct zichtbaar in de andere applicatie. Zo kun je snel van de gegevens gebruik maken die worden ingevoerd.

Optimale synergie

“In een CAD-programma kun je heel gedetailleerd ontwerpen, GIS daarentegen is meer een informatiesysteem”, legt Van Hooren uit. “Wij bouwen voor GE Smallworld GIS of TatukGIS klantspecifieke applicaties waarbij het CAD-systeem en de GIS-applicatie real-time met elkaar synchroniseren. Als een gebruiker iets in CAD tekent, is het met een druk op de knop zichtbaar in de GIS-applicatie, zodat de GIS-specialist -die zich vooral bezighoudt met analyses- direct aan de slag kan met hetgeen de CAD-tekenaar heeft getekend. Een win-win. Desgewenst bouwen we specifieke functionaliteiten en klantspecifieke modules om bijvoorbeeld bepaalde unieke bedrijfsprocessen te ondersteunen. In TatukGIS kan het allemaal met dezelfde hoge kwaliteit als andere pakketten, maar tegen veel lagere kosten. En een veel snellere implementatie. We kunnen heel snel omgevingen inrichten zonder al te hoge kosten en licenties.”

SmallToGo is value added reseller voor TatukGIS in de Benelux. “We verkopen de software, implementeren deze op maat van elk bedrijf en verzorgen de interne opleiding van de medewerkers. Ook aan specifieke functionaliteiten kunnen we zoals gezegd gehoor geven. De TatukGIS Editor is op dit moment op de markt de snelst aan te passen en uit te breiden GIS-applicatie. Aan de achterkant kunnen we de data verrijken en slimmer maken met behulp van data uit ‘open bronnen’ die vrijelijk beschikbaar is, zoals de PDOK voor de weg- en waterbouw. Het platform voor hoogwaardige geodata. Kortom, we zorgen ervoor dat elke organisatie snel en efficiënt aan de slag kan met GIS.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.