Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
SMT trekt meer dan 1200 geïnteresseerden naar Emmeloord en zet een stap naar de toekomst!

SMT trekt meer dan 1200 geïnteresseerden naar Emmeloord en zet een stap naar de toekomst!

Wat gaat de toekomst de grondverzetwereld bieden? Autonoom draaien, hybride techniek of volledig elektrisch? Wat doen grote merken als Volvo Construction Equipment en Sennebogen met dit vraagstuk, en hoe gaat SMT als importeur dealer hier mee om? Veel vraagstukken welke de revue passeerden tijdens het SMT event “the road ahead”. Gedurende 10 zonovergoten en warme dagen werden diverse doelgroepen uitgenodigd een kijkje te komen nemen in de toekomst. Klanten, relaties, dealers, studenten, machinisten en monteurs; iedereen was welkom in Emmeloord!

Zo mocht SMT tijdens het 2 weken durende event 1200 bezoekers ontvangen. Onze principalen Volvo en Sennebogen gaven diverse presentaties omtrent het thema toekomstmodellen, electromobility, autonoom draaien en de impact hiervan op klant en dealer. Ook konden bezoekers ervaren hoe het is om te werken met de allernieuwste technieken. Speciaal hiervoor was er een toekomst stand ingericht. Bezoekers konden met behulp van een “Microsoft holo lens” een Volvo CE machine virtueel en in 3d bekijken. Sennebogen had speciaal voor het event een virtuele game ontwikkeld waarbij personen met een 3d bril een machine konden besturen.

Dennis Bootsma

Jeugd heeft de toekomst!

Naast de mogelijkheid tot zelf draaien op ‘echte machines’ waren er ook 2 Volvo simulatoren beschikbaar waarbij men, naast veilig oefenen ook uitleg kreeg over productiviteit en zuinig draaien. Opmerkelijk te noemen is dat een jonge bezoeker van 13 jaar (zonder ervaring) vrijwel alle ervaren machinisten wist te verslaan door in 3 minuten tijd meer (virtuele) ton te laden met de laagste TCO (total cost of ownership). Ook hier blijkt maar weer, de jeugd heeft de toekomst! Daarom heeft SMT in samenwerking SOMA collega alle 2e jaars studenten monteurs uitgenodigd voor een masterclass. Een dagvullend programma waarbij de studenten kennis hebben gemaakt met ‘de monteur van de toekomst’.

Dennis Bootsma

Enthousiaste bezoekers genieten van machineshow

Voor het eerst in de geschiedenis introduceerde SMT een “monteurs dag”. De doelstelling was monteurs uit diverse sectoren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met onze sector. We hebben dan ook ruim 50 geïnteresseerde monteurs mogen verwelkomen op onze vestiging! Gedurende de klantendagen op donderdag 27 en vrijdag 28 juni hebben we ruim 450 relaties mogen ontvangen welke we naast het aanbod van activiteiten ook een heerlijke BBQ hebben kunnen aanbieden. Elke dag werd gesloten met een machineshow. Een compleet demoteam van 8 man had in de afgelopen maanden een choreografie met machines en muziek uitgedacht. Bezoekers reageerden dan ook positief en vol lof op deze knallende en spectaculaire show! De week werd op zaterdag 29 juni afgesloten met de inmiddels bekende machinistendag. Ruim 250 machinisten waren in alle vroegte afgereisd naar SMT om deel te kunnen nemen aan de landelijke finale van de Volvo Operators Club. Hierbij werden Danny Smits en Jelmer Bosman de gelukkige winnaars, zij mogen in oktober afreizen naar Volvo CE in Zweden.

SMT kijkt blij en enthousiast terug op “the road ahead” en bedankt alle bezoekers welke deze 10 dagen tot een groot succes hebben gemaakt!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.