Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Smeermiddelen die niet schadelijk zijn voor mens en milieu

Smeermiddelen die niet schadelijk zijn voor mens en milieu

Zonder risico overstappen op biologisch afbreekbare olie

Minder stilstand, een langere levensduur, minder verspilling en beter voor mens en milieu. Dat beloven de CARDEV filtratiesystemen die speciaal zijn ontworpen om hydraulische smeermiddelen te ontdoen van vuil en water. Ze worden geleverd door Duport Lubricare. Michael Anslijn van het bedrijf uit Dedemsvaart legt uit.

“Smeermiddel op basis van verzadigde esters laat zich heel makkelijk op lagere temperaturen reinigen. Met CARDEV is het mogelijk om de hydrauliekolie in het systeem schoner dan nieuw te krijgen en te houden. In de meeste gevallen kan dat zelfs terwijl de machine gewoon doordraait”, legt Anslijn uit. 

Duport Lubricare levert naast de CARDEV filtratiesystemen ook biologisch afbreekbare smeersystemen van het Zwitserse Motorex. En dat wordt in deze tijden van emissieloos werken steeds vaker voorgeschreven. 

CARDEV filtratiesystemen zijn speciaal ontworpen om hydraulische smeermiddelen te ontdoen van vuil en water.

“Er is geen enkele reden om niet over te stappen op biologisch afbreekbare smeermiddelen”, stelt Anslijn onomwonden. “De olie van het Zwitserse Motorex gaat de hele gebruiksduur van een machine mee, is mengbaar met andere biodegradables, PFAS vrij, volledig afbreekbaar en we nemen desnoods de fabrieksgarantie over. Dus waarom zou je het niet doen? Het is net zo belangrijk als emissieloos werken.” 

Anslijn heeft als adviseur bij Duport Lubricare jarenlang ervaring met biologisch afbreekbare smeermiddelen. Bevlogen somt hij de voordelen ervan op: “Omdat het gemaakt is op basis van verzadigde estervloeistoffen is de olie van Motorex compatible met alle gangbare afdichtingen. Aanpassingen aan een machine zijn dus niet nodig en overstappen van minerale oliën naar een biologisch afbreekbaar alternatief is daarom een fluitje van een cent. Bovendien hoef je ze gedurende de hele levensduur van een machine niet te vervangen. Minder stilstand dus, minder arbeid en veel minder gebruik van schadelijke stoffen. Tel uit je winst!”  

Mocht er onverhoeds een slangbreuk optreden dan zijn de smeermiddelen van Motorex niet schadelijk voor het milieu. Anslijn: “75% breekt binnen 28 dagen af, volgens de OECD 301B-richtlijn. Niet voor niets schrijven steeds meer opdrachtgevers – gemeenten, maar ook Waternet – biologisch afbreekbare smeermiddelen voor.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.