Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Sluis Eefde: toekomstbestendig op het gebied van cybersecurity

Sluis Eefde: toekomstbestendig op het gebied van cybersecurity

Tussen de IJssel en het Twentekanaal ligt bij Eefde de monumentale Zuidersluis Eefde. In april 2020 is na een bouwperiode van drie jaar een tweede sluis (Noordersluis) opengesteld. Tot medio 2021 is de oude Zuidersluis gestremd voor groot onderhoud . Vanuit het nieuwe bediengebouw worden straks beide sluizen in Eefde bediend en op termijn verloopt ook de bediening van de sluizen van Hengelo en Delden hiervandaan.

De nieuwe Noordersluis verbetert de bereikbaarheid van Twente en geeft de regionale economie een belangrijke impuls. Voor de economische ontwikkeling van Twente is het belangrijk dat zwaarder beladen schepen de havens in Hengelo, Enschede en Almelo kunnen bereiken. De nieuwe sluiskolk is geschikt voor schepen van 110 x 11,4 m en een vaardiepte van maximaal 3,5 meter. Met de komst van de tweede sluiskolk worden ook de wachttijden voor het sluiscomplex korter. Hiermee wordt ook ingespeeld op de verwachte groei van vervoer over water.

Het consortium Lock to Twente (L2T), een samenwerkingsverband tussen TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en TBI PPP, is verantwoordelijk voor de bouw van de tweede sluis, het groot onderhoud aan de Zuidersluis en het reguliere onderhoud voor de komende 27 jaar.

Een belangrijk aspect bij infrastructurele werken als Sluis Eefde is de cybersecurity. Aangezien bediening en monitoring van sluizen geschiedt vanuit een digitale omgeving, kunnen ook sluizen ten prooi vallen aan kwaadwillende lieden. We spreken met Arjan Labee, IV Manager bij Rijkswaterstaat en Bastiaan Roodink, Senior Consult bij Croonwolter&dros|CS2, over het belang van digitale beveiliging.

CS2 Solutions is een afdeling binnen Croonwolter&dros gespecialiseerd op het gebied van cybersecurity binnen de operationele technologie (OT).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.