02:34
21-10-2016

Slimme 3D-aansturing betonpompen

Omdat het anders kan. Dat is het gedachtengoed van Pieter Faber. Op 18-jarige leeftijd vertrekt de jonge ondernemer naar Nieuw-Zeeland voor werk. Een paar jaar later starten hij en een compagnon een bedrijf in de aanleg van riolering. Pieter ziet hoe mannen betonmortel uit kruiwagens scheppen in gasbetonblokken. “Dat moet anders,” vindt hij. Niet veel later is de betonpomp met een speciaal membraansysteem een feit. In 1972 keert Pieter terug naar Creil, Nederland. Daar begint het succesverhaal van FABER Betonpompen, gerund door Pieter en zijn broer.

Tegenwoordig is Richard Faber, de zoon van Pieter, directeur van het goedlopende bedrijf. Nog steeds vormen betonpompen het fundament. De grootste en de kleinste betonpompen vind je bij FABER Betonpompen. In combinatie met lange en korte (verdeel)gieken en celbeton menginstallaties is het mogelijk om voor diverse toepassingen en op alle mogelijke locaties beton aan te brengen. Op 150 meter hoogte, midden in de stad en/of onder grondwaterniveau.

Onderwaterbeton
FABER Betonpompen is specialist in onderwaterbetonvloeren en heeft zelf een hulpmiddel ontwikkeld voor het zo vlak mogelijk aanbrengen: de BetonDobber. Henk de Boer, technisch directeur bij FABER Betonpompen: “De BetonDobber is een dobber die drijft op beton en zinkt in water. De buis staat los in het water en wordt bewogen door middel van de betonpompgiek. Met de dobber kan je precies monitoren wat de hoogte is van een zich onder water vormende laag beton.”

Wokkelvloer
Een vlakke betonvloer of tweezijdig afschot is eenvoudig te realiseren met behulp van een laserapparaat. Wanneer een vloer oploopt, in een bocht dient te lopen en er sprake is van driezijdig afschot, kan dit niet. Zo’n wokkelvloer werd gevraagd bij de aanleg van een aquaduct onder een snelweg. Een vloer van 70 bij 110 meter met een dikte van circa 1,30 meter op 10 meter beneden maaiveld. Een complexe vorm waarbij nog een aspect speelde: kostenbesparing bij de opdrachtgever. Henk: “De gewenste vorm wordt meestal in de tweede betonlaag, de uitvullaag, aangebracht. Nu zit deze al in de eerste laag, de constructievloer. Dat betekent een zeer grote besparing in beton.” Een mooie meerwaarde voor de opdrachtgever en een manier voor Faber Betonpompen om zich te onderscheiden.

Faber Betonpompen

Van 2D naar 3D
Het gebruik van alleen een laserapparaat bij de stort van de wokkelvloer was veel te ingewikkeld en riskant. Daarmee begon voor FABER Betonpompen de zoektocht naar een betrouwbare manier om met de BetonDobber nauwkeurig de hoogte te bepalen. Wat was een geschikte oplossing? Die vraag kwam via accountmanager Barry Engelen terecht bij de technische supportafdeling van Topcon. Willem Steenhoven, teamleider Support Topcon Nederland, adviseerde de PS-serie total station: een geavanceerd apparaat dat op alle locaties en onder alle omstandigheden inzetbaar is. Maar: was één prisma op de BetonDobber afdoende?

Proef op de som
Een periode van tests volgde. Omdat de BetonDobber op en neer beweegt en draait, waren meerdere prisma’s nodig. Willem: “We hebben nooit eerder getest of de PS meerdere prisma’s kan volgen. Daarom hebben we dit onderzocht op de werkplaats van FABER Betonpompen in Creil.”

Al snel bleek de PS prima daartoe in staat. Zodra het ene prisma uit het zicht verdween, ging het apparaat moeiteloos over op een andere.
Stap twee van de test was minstens zo spannend. Henk: “Speciaal voor de BetonDobber fabriceerde FABER Betonpompen een mantel waar drie prisma’s op passen. De PS total station en BetonDobber met meerdere prisma’s gingen we nu ‘live’ uittesten op het project zelf. Ook dat verliep probleemloos.”

Klamme handjes
Dankzij de tests was FABER Beton er zeker van dat het nauwkeurig aanbrengen van deze wel heel bijzondere betonvloer geen complicaties zou opleveren. Maar spannend was het wel. Henk: “In totaal werd er 11.000 m³ beton gestort, in twee sessies van respectievelijk 30 en 40 uur. De betonmixers (vrachtwagens met betonmolen, red.) staan dan in colonne klaar, het storten gaat volcontinu door. Onderwaterbeton dient namelijk ononderbroken gestort te worden om naden, en daarmee lekkages, te voorkomen.”

De werkwijze
Aan beide kanten van het werkterrein was een betonpomp opgesteld. De machinist kon op het door Topcon geleverde kleurenscherm de positie van de dobber, de werkhoogte, de storthoogte en de nog te storten centimeters zien. Daarnaast was aan beide kanten, op de plaatsen waar met de stort begonnen wordt, een PS total station opgesteld. De ene total station volgde de BetonDobber aan de overzijde, de andere ‘pakte’ de prisma’s van de dobber aan de andere kant. De PS total stations volgden de prisma’s zonder problemen.

FABER Betonpompen en Topcon Nederland hebben met deze aanpak een primeur in Nederland. Want nooit eerder werd een betonpomp driedimensionaal aangestuurd. Inmiddels is er ook interesse vanuit Engeland voor deze
toepassing.

 

Tekst & beeldmateriaal: Topcon / FABER Betonpompen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom civiele techniek & infrastructuur

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

GROND/WEG/WATERBOUW partners

Sebastiaan Kruger, directeur eigenaar van BaSystemen