Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Slijtonderdelen voor de funderingsbranche en méér

Slijtonderdelen voor de funderingsbranche en méér

Voor geavanceerd (funderings)boormaterieel en -machines ben je bij het Duitse STDS-Jantz al ruim 40 jaar aan het juiste adres. Behalve als verkoper van een uitgebreid standaardprogramma avegaarboren, hydraulische boormotoren en heimachines is het Belgische kantoor van STDS-Jantz ook actief als official dealer in de Benelux van Betek, producent van een ruim assortiment slijtonderdelen. Oerdegelijke en breed inzetbare oplossingen die binnen uiteenlopende branches een waardevolle aanvulling vormen. Zéker binnen de Nederlandse GWW-sector.

Betek behoort tot de toonaangevende fabrikanten van onder meer wolfraamcarbidegereedschappen, gereedschapssystemen en oplossingen voor slijtagebescherming. Producten die zich onderscheiden door de typische Duitse degelijkheid en voor uiteenlopende werkzaamheden kunnen worden ingezet. “Bijvoorbeeld binnen de GWW- en infrabranche en dan specifiek binnen Nederland”, zo meent Marnik Janssens, die namens STDS-Jantz het Belgische saleskantoor in Ternat runt. “Veel Nederlandse bedrijven stellen zelf hun materieel samen. De los te verkrijgen onderdelen van Betek sluiten daar perfect op aan. Daar komt bij dat er in Nederland diep gefundeerd wordt. Zonder de toevoeging van bijvoorbeeld oplastanden is de kans reëel dat boringen op grote diepte niet kunnen worden uitgevoerd. Ook aan die onzekerheid maakt het Betek-programma een eind.”

Tungstuds lasapparaat en pistool.

Veelzijdig

Als we de slijtonderdelen van Betek onder de loep nemen, blijkt de ultieme topkwaliteit ervan. Zo wordt nagenoeg elk product geheel in eigen huis samengesteld uit tungsten carbide (hardmetaal). Het draagt er stevig aan bij dat Betek tot een welkome onderdelenleverancier wordt gezien rondom de uitvoering van onder andere horizontaal gestuurde boringen, baggerwerken, tunnelboringen en freeswerken. Binnen STDS-Jantz, waarvan het productengamma vooral een link heeft met funderingswerken, worden de Betek-vindingen hoofdzakelijk toegepast op de door het bedrijf geleverde boren. “Maar in zijn algemeenheid kun je stellen dat het assortiment van Betek zeer compleet is en geschikt voor tal van toepassingen en disciplines”, aldus Janssens. “Die veelzijdigheid zorgt ervoor dat we regelmatig in contact komen met bedrijven die juist buíten de funderingswereld actief zijn. In sommige gevallen kunnen we hen zelfs uit eigen voorraad voorzien van een specifiek benodigd onderdeel. Leuk, leerzaam en lucratief.”     

De opmars der tungstuds
Verschillende klanten van STDS-Jantz in Nederland en België gebruiken de tungstuds van Betek als slijtagebeschermer en bezitten dus een speciale lasmachine met bijbehorend pistool. Deze machine kan in minder dan een seconde toppen met een carbide kern (tungstuds) op een stalen ondergrond lassen. “Het aanbrengen van de in verschillende diameters en hoogtes verkrijgbare tungstuds is niet alleen vlug aan te leren, het verloopt ook nog eens gemakkelijk en snel”, meent Janssens. “Bovendien vragen tungstuds minder onderhoud, waardoor je ook minder stilstand hebt. Dat alles maakt ze tot een aanzienlijk beter alternatief voor de klassieke hardoplas.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.