Duurzame bewegwijzering
01:08
23-11-2018

Sittard-Maastricht, Snelle Fietsroute | Duurzame bewegwijzering

Tussen Sittard en Maastricht wordt een snelle fietsroute aangelegd om het gebruik van de fiets en de e-bike vooral tijdens woon-werkverkeer te stimuleren en op die momenten het autogebruik te verlagen. Gevolg: minder files en minder CO2-uitstoot. Zelfs de bewegwijzering van de snelfietsroute draagt zijn steentje bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot.

De snelfietsroute is een initiatief van de provincie Limburg. Sinds begin dit jaar is Dura Vermeer bezig met het realiseren van de route door bestaande fietspaden te verbreden en nieuwe oversteekplaatsen te maken. Ook wordt er een aantal bruggen gerealiseerd. Het eerste deel van de snelfietsroute tussen en Beek is inmiddels in gebruik genomen. Fietsers die gebruikmaken van de nieuwe route kunnen eenvoudig hun voorgenomen route volgen via de herkenbare bewegwijzering van HR Groep, fabrikant en leverancier van producten en diensten voor verkeersveiligheid, bewegwijzering en straatbeeld.

Duurzame bewegwijzering
HR Groep maakt gebruik van duurzame printtechnieken.(Beeld: Fantasmagorie)

Made in Holland
Voor het eerste deel van de snelfietsroute heeft HR Groep volgens accountmanager Charles Goddijn circa 150 borden geleverd en geplaatst, compleet inclusief palen en beugels. “We hebben ingeschreven op het bestek en bleken economisch de meest voordelige inschrijving”, zegt Goddijn. “Alle producten worden bij ons in eigen huis vervaardigd, in Nederland. Daarbij maken we gebruik van materialen die voldoen aan de hoogste kwaliteit met een lage milieu-impact. De borden zijn bijvoorbeeld geproduceerd uit een coil-coat plaat, in kleur voorgecoat aluminium. Dat maakt dat we de plaat enkel hoeven te ‘knippen’ in het gewenste formaat om vervolgens het verkeersbord te realiseren en nadien niet nogmaals hoeven te lakken. Deze methode is niet alleen milieuvriendelijker, maar maakt de borden ook krasvaster. Behalve de statische borden hebben we ook een aantal dynamische bewegwijzering geleverd en geplaatst.”

HR Groep is erkend verwerker van 3MTM MCSTM. “Dat verzekert dat alle elementen van een graphic, folie, inkt, lijm tot en met een beschermende coating samengaan en over de langere termijn de elementen kunnen weerstaan, ” zegt Goddijn tot besluit.      

Tekst | Roel van Gils  Beeld | HR Groep
Uitgelichte afbeelding: 
Verkeersborden duurzaam vervaardigd uit bamboe: ook dat levert HR Groep.

GROND/WEG/WATERBOUW partners

CareerLabEasypath