Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
SIR: voor waterdichte oplossingen
Bij Eurochem in Antwerpen (B) brengt SIR maar liefst 280 m2 spuitbeton aan op de wand van een loods.

SIR: voor waterdichte oplossingen

Een complex vraagstuk op het gebied van waterdichting en betonsanering? Dan is onze interesse gewekt. Dat zegt Hans Bos, zaakvoerder van het Belgische Special Industrial Repair (SIR), een middelgroot bedrijf dat al ruim dertig jaar haar diensten heeft bewezen binnen de branche. De combinatie van een sterk product en gedegen vakmanschap zorgt keer op keer voor grandioze resultaten.

Injectiewerkzaamheden diepwand vanaf hoogwerker te Sassevaart.

Dichtbij de klant, dat is onze filosofie

“Flexibiliteit, korte lijnen en dicht bij de klant staan. Dat vinden wij belangrijk”, zegt Bos. Als zaakvoerder is Bos nauw betrokken bij de projecten en staat met twee benen in het vak, of zelfs mijn zijn voeten in de klei. ”Ze mogen me altijd bellen als er een serieuze oplossing nodig is.” Die enorme betrokkenheid en het altijd paraat staan is een feit, dat weten de vaste klanten van SIR ook. “Onze klanten voelen dat de S van Special in onze naam ook voor aandacht staat. Een persoonlijke benadering, open en eerlijke communicatie.” Arno van Balen, algemeen manager bij SIR: “Wij gaan graag een partnership aan, zowel met onze klanten als onze leveranciers: want 1+1=3.” Zo heeft SIR ook nauwe contacten met een aantal ingenieursbureaus. “Zij bellen ons op en zeggen ‘ik heb nu weer iets… denk eens mee.’ Dat intrigeert ons. Hoe complexer het vraagstuk, des te leuker de uitdaging.” Bos: “De meest risicovolle werken kosten veel tijd. Maar daar investeren wij graag in. Waar een ander stopt, beginnen wij. Wij denken in oplossingen, nooit in problemen.” De projecten laten zien waar SIR toe in staat is. “Maar je moet je eigen filosofie kunnen bolwerken”, vindt Bos. “Je kunt enorm gaan groeien maar het is veel belangrijker om je rendement en je kennis te borgen en tegelijkertijd vooruit te blijven kijken”, vult Van Balen aan. “We willen niet de grootste zijn, wel de beste.”

Hans Bos en Arno van Balen staan bij de boor tijdens de break-out van de Comol5 Rijnlandverbinding.

Kwaliteit voorop

“Enerzijds dus een erg traditioneel bedrijf, met korte lijnen en persoonlijke aandacht. Geen chatboxen of keuzemenu’s aan de telefoon… less is more wat ons betreft. Anderzijds een modern bedrijf waarin volop nieuwe technieken worden ingezet. Dat is belangrijk om grote projecten goed uit te kunnen voeren. Want kwaliteit staat bij ons altijd voorop”, verzekert Bos. “Onze producten hebben een QR-code waarmee het veiligheids- en technische fiche van het product te zien zijn. Omdat het gekoppeld is aan ons systeem, kan direct de geldigheid van de keuring van het materieel gecontroleerd worden. Kwaliteit betekent echter ook dat we altijd veel projectinformatie vragen om een juist beeld te kunnen schetsen en goed te kunnen adviseren. Vooraf is voor ons alles helder: risicoanalyses, keuringsplannen, daarin lopen we ook echt een stap voorop. Dat soort transparantie haalt al veel ruis weg.” De projecten worden ook tijdens de uitvoering goed gemonitord. Dit voorkomt vele discussies en verkeerde keuzes door de steeds wisselende werfleiders en projectleiders die vaak opnieuw het wiel willen uitvinden. “Doordat we tot het uiterste gaan, in onze denkwijze, advisering en inzet, wordt er een hoop ellende voorkomen. En dan zijn we ook wel eens onze eigen concurrent. Repareren is nou eenmaal ons werk, maar schade voorkomen vinden we echter net zo belangrijk en ook daarvoor hebben we de kennis en expertise in huis.”

SIR voert waterdichtwerkzaamheden uit met behulp Bij Eurochem in Antwerpen (B) brengt SIR maar liefst 280 m2 spuitbeton aan op de wand van een loods.van een injectiepomp bij de Kennedytunnel.

Nieuwe ontwikkelingen

SIR is voortdurend bezig is met innovatieve technologische ontwikkelingen. “Verduurzamen is natuurlijk de toekomst, daarom introduceren we milieuvriendelijke producten die bijvoorbeeld uitermate geschikt voor vloeren waar met levensmiddelen wordt gewerkt. Het product zit bovendien in recyclebare verpakkingen en veroorzaakt geen stankoverlast tijdens applicatie. Met een pH-waarde van 0-14 is dit echt uniek in de markt.” Dat geldt ook voor de injectieproducten zonder solventen. “Verder zijn we bezig met het toepassen van spuitbeton, ideaal bij grote betonschades of bij vergroting van benodigde dekking, en slablifting een eco-vriendelijke vorm van betonreparatie waarbij er sprake is van nivelleren d.m.v. injectie.” Bos zegt tot besluit: “Wij zijn klaar voor de toekomst. Daarbij denken we graag out-of-the box zodat we de vraagstelling van de klant goed doorgronden en een passend en economisch interessant voorstel maken.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.