Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Scoren met boorstelling en elektrische Power Pack
De 105 tons boorstelling Woltman 90DRe werkt geheel elektrisch en wordt gevoed door zowel een interne accu als het achterop geplaatste contragewicht, dat alleen al bestaat uit meer dan een megawattuur aan batterijen.

Scoren met boorstelling en elektrische Power Pack

Tijdens bauma presenteerde de Dieseko Group een drietal toekomstgerichte elektrische primeurs: de Woltman 90DRe, de PVE 700e en de 24VMe trilhamer. De eerste is een 105 ton zware boorstelling, de tweede een elektrisch-hydraulische Power Pack in containervorm en de derde een trilblok. Met deze noviteiten geeft Dieseko in het kader van de ‘Founding the Future’ visie vorm aan de ontwikkeling van duurzaam funderingsmaterieel.

Dieseko’s ‘Founding the Future’ visie en de daaruit voortvloeiende innovatieve oplossingen maken het bedrijf tot een pionier in een markt waar veel ontwikkelingen op stapel staan. Founding the Future is gericht op een vijftal gebieden: geluidsreductie, trillingarm of trillingvrij funderen, controle op afstand, offshore funderingen en 0% emissie.

De accutechnologie is nu zover dat ook de machtige machines van Woltman elektrisch kunnen worden aangedreven. De conventionele 90DR Drilling Rig is al langere tijd de best verkochte boorinstallatie van Woltman. De geheel elektrisch aangedreven 90DRe biedt meer vermogen, dezelfde functionaliteiten en kan naast de boorkop ook een trilblok, drukmachine of heihamer aandrijven. BAM Infra was nauw betrokken bij de ontwikkeling en wordt eigenaar van deze eerste elektrische boorstelling.

De 90DRe meet ongeveer 5 x 11 meter inclusief het forse accupakket dat tevens als contragewicht dienst doet. De totale batterijcapaciteit is meer dan een megawattuur en het beschikbare vermogen van de kraan is ongeveer 600 kW. De hoogste verwerkbare profiellengte is 33 meter.

De PVE 700e is een verplaatsbaar elektrisch-hydraulisch aggregaat voor volledig zero emissie aandrijving van trilblokken, drukmachines, heihamers, baggerpompen enzovoort.

Verplaatsbaar Power Pack

Het wordt een EHPU genoemd: Electric Hydraulic Power Pack Unit. De PVE 700e is een elektrisch hydraulisch aggregaat met een 430kW, 600L/320bar vermogenseenheid. Het is bedoeld als verplaatsbare lokale volledig zero emissie aandrijving voor een breed scala aan zowel nieuwe als bestaande hydraulische trilblokken, boorkoppen, heihamers en baggerpompen. De PVE 700e kan gebruikmaken van een (gecombineerde) net- of accuaansluiting, met gestandaardiseerde Powerlocks en is op afstand instelbaar via CMS & DriveLink diensten.

Geluid, trillingen en Remote Services

Dieseko levert ook oplossingen voor het verminderen van geluid en het funderen met geen of zeer weinig trillingen. Het assortiment trilblokken en powerpacks wordt ook voortdurend verbeterd met vernieuwingen zoals remote services (bediening en monitoring op afstand), sensoring en een steeds veiliger, efficiënter en niet te vergeten kostenbesparende handling van in te brengen profielen door ‘upending’ en ‘pile lifting’.

Voor wie niet de bauma heeft bezocht, is er goed nieuws. Medio januari is Dieseko standhouder op InfraTech 2023 in Ahoy Rotterdam.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.