Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Schroefankers voor de montage van bouwdelen op steen en beton
Met HCS 4.0 kunnen verbindingen met schroefankers berekend worden.

Schroefankers voor de montage van bouwdelen op steen en beton

Schroefankers worden in de bouw steeds vaker gebruikt voor de montage van bouwdelen op beton en steen, omdat schroefankers sneller verwerkt kunnen worden dan mechanische en chemische ankers. HECO-Schrauben steekt in zijn R&D-afdeling veel tijd in het testen en doorontwikkelen van zijn schroefankers, die onder de naam MULTI-MONTI-Plus op de markt gebracht worden. Het bedrijf heeft veel nieuwe uitvoeringen geïntroduceerd, die toegelaten zijn voor het gebruik in diverse beton- en steensoorten en voor diverse toepassingen.

Schroefankers hebben duidelijke voordelen ten opzichte van mechanische en chemische ankers. Schroefankers zijn aanzienlijk goedkoper en besparen dankzij de eenvoudige en snelle verwerking veel tijd bij de montage. Schroefankers hebben een versterkte vertanding aan de schroefpunt en speciale schroefdraad die in het beton snijden. Er hoeft alleen een gat geboord te worden, dat gereinigd kan worden door de boor een paar keer in en uit het boorgat te bewegen. Na het indraaien kan het schroefanker meteen belast worden.

HECO-schroefanker met zeskantkop.

Beton- en steensoorten

Schroefankers kunnen een zeer hoge belasting aan. Ze werden aanvankelijk vooral gebruikt in harde steensoorten en gescheurd of ongescheurd beton, maar dankzij innovaties en nieuwe toelatingen kunnen ze tegenwoordig ook gebruikt worden voor bevestigingen in kalkzandsteen, gasbeton, baksteen en kanaalplaatvloeren. Met de HCS 4.0 calculatiesoftware van HECO kunnen de belasting en dimensionering van de HECO-schroefankers berekend worden. Op basis van de informatie over het project, de ondergrond en de omstandigheden rolt er een advies met 3D-afbeeldingen uit voor de optimale schroefverbinding, het schroeftype, de afmetingen en de benodigde hoeveelheid.

Bevestiging van een reling met schroefankers.

Toepassingen

Schroefankers kunnen onder meer gebruikt worden voor de montage van kabelgoten, lichtarmaturen, zonnepanelen, gevelplaten, leidingsystemen, relingen, vangrails en geluidsschermen. Dankzij hun stabiliteit bij brand, de corrosiebestendigheid en de eenvoudige (de)montage voor inspecties zijn ze eveneens geschikt voor de bevestiging van brandwerende platen in tunnels. Sommige schroefankers zijn toegelaten voor meervoudig gebruik; bijvoorbeeld bij de (tijdelijke) bevestiging van valbescherming, schoren, bekisting, steigers en toevoerleidingen op de bouwplaats. Met een eenvoudige tool kan een bouwbedrijf testen of het anker slijtage vertoont en niet meer gebruikt mag worden.

HECO-schroefankers

HECO-Schrauben heeft een uitgebreid assortiment met 25 soorten schroefankers. Naast de ‘normale’ schroefankers is het MMS-plus V voorsteekanker leverbaar voor de montage van hekwerken en relingen. Voor tijdelijke bevestigingen is de MMS-plus SSK ontwikkeld en voor de montage van houten elementen op beton kan men kiezen uit de MMS-plus S of de MMS-TC. Verschillende kopsoorten zoals zeskantkop, rondkop, ooganker en binnen- en buitendraadanker maken de bevestiging van montagerails en leidingen mogelijk.

De MULTI-MONTI-Plus van HECO is toegelaten voor blootstelling aan brand (conform R120 en RWS 180) en voor gebruik in aardbevingsgebieden (categorie C1 en C2). Bovendien voldoen ze aan de VdS-richtlijn CEA 4001 voor de installatie van sprinklerinstallaties.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.