Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Schipstal Mill mesthandel en transport over MecXellent: ‘Ze leveren goede dieselolie; scherp geprijsd en in een fijne samenwerking’
Aanleiding voor de overstap naar MecXellent was destijds de problemen die we ondervonden met het dichtslibben van brandstoffilters.

Schipstal Mill mesthandel en transport over MecXellent: ‘Ze leveren goede dieselolie; scherp geprijsd en in een fijne samenwerking’

Schipstal Mill is gespecialiseerd in de handel en distributie van drijfmest, vaste mest, digestaat en grondstoffen voor de productie van biogas. Directeur Cristian van Schipstal: “We hebben in totaal elf vrachtauto’s rijden en stoken veel dieselolie. In ons geval de premiumdiesel van MecXellent en eerlijk is eerlijk; geen trammelant meer.”

MecXellent is een product van Mecatech Industries, dat brandstofadditieven, unieke oliën en onderhoudsproducten levert. Schipstal: “Voor ons transport zetten wij een aantal trucks en trekkers met oplegger in; vrachtauto’s die dagelijks onderweg zijn met mest en biogas-producten. Wij transporteren ze naar een biogasinstallatie waarmee ze er groene energie mee opwekken. We rijden voornamelijk in de Benelux, het meeste in Nederland. Twee vrachtauto’s laden mest in Nederland en lossen deze in Frankrijk. We rijden minimaal 140.000 kilometers per jaar en verbruiken veel dieselolie. Vooral de geaccidenteerde wegen in België en Frankrijk zorgen voor een hoger verbruik.” 

Van Schipstal: “Aanleiding voor de overstap naar MecXellent was destijds de problemen die we ondervonden met het dichtslibben van brandstoffilters. Zij gaan veel verder dan alleen maar het voorkomen van stilvallen van onze voertuigen. Dat zien we terug als tijdens het onderhoud de filters worden vervangen; ze zien eruit alsof ze net zijn gemonteerd. Huub de Cock van MecXellent heeft ons uitgelegd dat de injectoren minder slijtage ondervinden en dus veel langer meegaan. Ook heeft het een gunstig effect op het brandstofverbruik. En dat is met de huidige dieselprijzen zeer welkom.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.