Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Scania 770S V8 voor Joosten Winkelstellingen bv

Scania 770S V8 voor Joosten Winkelstellingen bv

“Wij waren toe aan een nieuwe truck én we willen altijd iets bijzonders. Dat vinden we in deze ‘top of the line’ Scania met de geheel vernieuwde 770 pk sterke V8 SCR-only motor”, vertelt directeur-eigenaar Sjef Joosten.

Joosten Winkelstellingen BV is een groothandel die gespecialiseerd is in de levering en plaatsing van winkelrekken en andere doorgaans metalen inrichtingselementen voor de retail. “Wij leveren internationaal aan talloze retailers waaronder grote winkelketens als Action, Rituals, Welkoop, Hubo en nog vele anderen. Het materiaal wordt onder ons eigen label geproduceerd. We zorgen ervoor dat wij alles kunnen leveren wat een winkelketen op het gebied van winkelschappen en -stellingen wil of bedenkt. Ook houden wij voor grotere klanten voorraad aan zodat we snel kunnen inspelen op bijvoorbeeld vervangings- of servicevragen.”

Joosten Winkelstellingen bv uit Asten levert sinds kort haar spullen af met een nieuwe Scania 770S; uitgerust met de sterkste truckmotor die op dit ogenblik af-fabriek leverbaar is.

Om alles strak in de hand te houden, vervoert Joosten zijn producten het liefste zelf naar zijn klanten. “Dat is het meest flexibel en verklaart ons wagenpark. Daarbij zijn toevallig alle drie mijn chauffeurs ook gekwalificeerd als projectleider. De chauffeur/projectleider zorgt ervoor dat de materialen in de auto gaan op volgorde waarop er straks bij de klant gemonteerd moet worden. Dan rijdt hij daar naar toe en komt er met apart vervoer een montageploeg. De chauffeur blijft als projectleider bij de klus tot het klaar is. Alleen als het heel druk is, of voor kleinere zendingen maken wij wel gebruik van wegvervoerders uit de omgeving.”

Dat Joosten altijd zwaar gemotoriseerde trucks rijdt, komt vooral door zijn voorliefde voor V8-motoren. “Al weet ik niet precies wat er nu eerder was: mijn passie voor Scania of die achtcilinders. In ieder geval gaat dat al jaren heel goed samen. Daarbij, vergis je niet. Wij rijden altijd tegen de 50 ton aan want in één trailer laden wij dubbelhoog. En alle stalen onderdelen staan stijf op elkaar gestapeld op pallets.”

“Mijn eerste V8 kocht ik in 2008 bij de Scania dealer in Berlijn”, weet Sjef nog. “Dat was een R620 Topline. Die stond in een speciaal beursdesign als blikvanger op de Scania stand op de IAA Messe in Hannover en ik was meteen verkocht. De nieuwe 770S is de derde moderne Scania in ons bedrijf. Want op dit moment rijden wij met een Scania S650 en een S730. En dan hebben we nog twee klassieke Scania’s T500 Torpedo’s staan. Daarop spring ik zelf bij als het druk is. Daarnaast heb ik nog vijf oldtimer Scania’s, maar dat zijn zescilinders. Vroeger hadden we er nog meer, maar de meeste daarvan heb verkocht en alleen de vijf mooiste gehouden.”

Waarom ik altijd Scania’s koop? “Ik denk dat wij gewoon échte liefhebbers zijn. Mijn vader had dat al. Er bellen wel eens accountmanagers van andere merken die ook dikke auto’s kunnen leveren. Maar ik weet dat ik daar toch niet gelukkig van zou worden. We hebben zelfs op een nieuwe Scania G410 een camper laten bouwen bij Roelofsen in Raalte, waarmee wij fijn op vakantie gingen.”

Maar uiteindelijk is ook voor Sjef een truck toch niet meer dan een stuk gereedschap. “Alleen vinden we hier allemaal dat dat wel heel mooi kwaliteitsgereedschap moet zijn. Dus krijgt onze nieuwe truck een bijzondere speciale kleur zwart die ooit eens als introductiekleur gebruikt is. Dat gebeurt bij Van Winkoop in Ermelo die daaroverheen een heel speciale blanke laklaag spuit. Dat noemen ze ‘Ferrarilak’: dat krast absoluut niet. Vlastuin in Renswoude doet de traanplaat catwalk en het slangenrek.”

Maar veruit het meeste van vele extra’s komen standaard of als optie direct af-fabriek, zoals bijvoorbeeld het King of the Roadpakket. “De rest laat ik zoveel mogelijk door de dealer in Someren doen. We hebben een hele goede relatie en ze weten precies wat ik van ze verwacht. Ze staan altijd voor ons klaar. Nee, met die 50.000 kilometer per jaar gemiddeld doe ik niet aan onderhoudscontracten. Maar dat betekent niet dat we geen goed onderhoud doen. Want binnen mijn bedrijf moet alles tip top in orde zijn. Dat verwachten onze klanten ook van ons. Dus als er bij een auto iets kapot is of we hebben schade, gaat hij onmiddellijk naar de dealer. Want ook goed gereedschap blijft het beste als je het goed verzorgd toch? “

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.