Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Samenwerking ROCMN en SPG voor voldoende en goed opgeleide wegenbouwers

Samenwerking ROCMN en SPG voor voldoende en goed opgeleide wegenbouwers

Er is grote behoefte aan geschoold personeel voor de grond- weg en waterbouw (GWW). Omdat het in de huidige markt moeilijk is om aan de vraag te voldoen slaan ROC Midden Nederland en SPG Midden Nederland de handen ineen. Om de bestaande samenwerking kracht bij te zetten is op dinsdag 21 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend. De partners willen specifieke kennis en kunde bundelen en gebruik maken van elkaars expertise en faciliteiten.

SPG Midden Nederland is het samenwerkingsverband van wegenbouwbedrijven. Voor deze bedrijven zoekt SPG doorlopend naar jongeren die werkend hun diploma willen halen. Het SPG gaat hiervoor samenwerken met ROCMN als nieuwe partner. ROCMN wil graag haar kennis en expertise op het gebied van opleiden delen en versterken ten gunste van het vakgebied GWW.

Opleidingsaanbod breidt uit
Door de samenwerking wordt het opleidingsaanbod van het Bouw & Interieur College van ROCMN met ingang van 1 september 2019 uitgebreid met een vijftal nieuwe opleidingen op het gebied van Infratechniek. Het betreft de opleidingen: (Allround) Waterbouwer, Asfaltwerker, Balkman en Machinist GWW.

Nieuwe uitvoeringslocatie voor ROCMN
De theorie van de opleidingen wordt uitgevoerd door docenten van ROCMN op de leslocatie P.C. Staalweg 100 in Bilthoven van partner SPG te Bilthoven. Studenten krijgen er ook praktijkles in een goed uitgeruste praktijkhal waar ervaren leermeesters voor hen klaar staan. De opleidingen (Allround) Vakman GWW, Opperman bestratingen en Allround Straatmaker die eerder werden verzorgd in Nieuwegein verhuizen ook naar de leslocatie in Bilthoven.

Werken en leren combineren
De BBL opleidingen worden altijd gecombineerd met een baan bij een werkgever. SPG Midden Nederland neemt de studenten in dienst en zet deze uit bij diverse wegenbouwbedrijven. In de winterperiode als er minder werk is, gaan studenten iets vaker naar school dan in de zomer. Gemiddeld komt het neer op 1 dag per week. De opleiding wordt tevens betaald door SPG Midden Nederland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.