Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Samen realiseren we een nieuwe wereld van staal’
Het inhijsen van een van de vier bovenrolwagens voor aandrijving van de immense sluisdeuren van Nieuwe Sluis Terneuzen. (Beeld: Rijkswaterstaat)

‘Samen realiseren we een nieuwe wereld van staal’

Specialist in staalbouwkundige (water)werken en bewegingswerken sinds 1928

Hollandia ontwerpt, realiseert en onderhoudt complexe staalbouwkundige (water)werken en bewegingswerken, zoals bruggen, sluizen, stuwen, (stormvloed)keringen en specials. Activiteiten waarbij het bedrijf steeds vaker de grenzen verlegt van wat staalbouw tot nu toe mogelijk heeft gemaakt. “We bouwen specialistischer en innovatiever dan ooit tevoren”, aldus Diederik van Rijn, directeur van Holland Infra. “Naast vakmanschap en kennis vereist dit ook goede partners om mee samen te werken. Via krachtenbundeling en kennisdeling ontzorgen wij onze opdrachtgevers en vullen we het complete traject in: van ontwerp tot en met sleutelklare oplevering.”

Onder de Hollandia-vlag zijn onder meer de dochterondernemingen Hollandia Infra en Hollandia Services actief. Richt de eerste zich op de nieuwbouw van staalbouwkundige (water)werken, Hollandia Services focust op zowel het regulier en groot onderhoud als de renovatie ervan. Beide bedrijven hebben door de jaren heen een uitgebreide ervaring en een indrukwekkend track record opgebouwd. Dankzij de combinatie van kundige medewerkers en een sterke marktpositie, waarbij samenwerking, veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan, is Hollandia klaar voor de toekomst. “Wat betreft technologische innovaties, samenwerking en duurzaamheid willen we in 2025 dé toonaangevende partij zijn”, bevestigt Ronald van den Berg als directeur van Hollandia Services de ambities. 

Versterking knooppunten John S. Thompsonbrug bij Grave (in opdracht van GSB). (Beeld: Chantal van den Berg – Bouwfotografe)

Strategisch gelegen

De strategische ligging aan open vaarwater nabij de Rotterdamse havens maakt Hollandia’s hoogwaardige productielocatie uitermate geschikt voor een breed scala aan klanten binnen de bouw, offshore, petrochemie, industrie en scheepsbouw. Het is een omgeving waarbinnen Hollandia Infra en Hollandia Services tot grootse prestaties komen. Wanneer we de twee dochters nader onder de loep nemen, blijkt het vakmanschap van Hollandia Infra te rusten op een ruime kennis en kunde. “Staalconstructies en bewegingswerken worden steeds imposanter, de condities uitdagender”, vervolgt Van Rijn. “Dat dwingt ons om creatief en innovatief te zijn: qua design, engineering, projectmanagement, fabricage, conservering, transport én montage. Al die disciplines hebben we in huis.”

Hollandia Services heeft als taak de ‘natte infrastructuur’ binnen Nederland in betrouwbare conditie te houden. Via de uitvoering van reguliere inspecties, onderhoud, revisie en renovatie, waarborgen de vakspecialisten de optimale technische conditie van vele civieltechnische werken. Daarvoor heeft Hollandia Services de beschikking over een eigen engineerings-, E&I- en onderhoudsafdeling en een 24-uurs calamiteitenservice.

Renovatie van de hefbrug over de Kikkerbilssluis in Amsterdam, inclusief vervangen bewegingswerk. (Beeld: Portpictures)

Totaaloplossing

De kracht van Hollandia zit ‘m niet alleen in het feit dat het alle diensten onder één dak aanbiedt. Ook de hechte samenwerking tussen de beide dochterondernemingen draagt eraan bij. “Het raakvlak tussen werktuigbouwkunde en E&I wordt zwaarder en groter”, legt Van den Berg uit. “Door deze disciplines in eigen huis te beheersen en de raakvlakken optimaal op elkaar af te stemmen, bieden we de klant een totaaloplossing. Dat heeft een positief effect op de doorlooptijd, het budget en het eindresultaat. Het open en transparante karakter en het creëren van een optimale synergie, zowel intern als binnen de samenwerking met externe partijen, is daarbij essentieel.”

Nieuwe Sluis Terneuzen

Een goed voorbeeld van de samenwerking tussen Hollandia Infra en Hollandia Services is het project Nieuwe Sluis Terneuzen. Beide bedrijven zijn vanaf de tenderfase betrokken geweest bij dit uitdagende project. In onderaanneming van de Vlaams-Nederlandse aannemerscombinatie Sassevaart (bestaande uit BAM Infra, Stadsbader Contractors (voorheen BAM Contractors) en de Belgische bedrijven DEME en Van Laere) levert en monteert Hollandia diverse onderdelen voor de aandrijving van de immens grote sluisdeuren en de basculebruggen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.