Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Samen op weg naar een vitale infrasector
Echt samenwerken: luisteren, leren, confronteren en waarderen.

Samen op weg naar een vitale infrasector

Onderzoek toont aan dat samenwerken tussen mensen, teams en organisaties noodzakelijk is om Nederland veilig, bereikbaar en toekomstbestendig te houden. Dat vraagt om het nodige aanpassings-, leer- en reflectievermogen. Van iedereen. Het vanuit Amsterdam opererende SAMMAN ondersteunt organisaties in de infrasector om dat vermogen aanzienlijk te vergroten. Dat alles onder het motto ‘Écht samen, écht anders’.

De infrasector zoekt, probeert, valt, veert op, herstelt en gaat stug door. Een intensieve zoektocht naar de juiste wijze van aanbesteden en het wagen van dappere pogingen om samen te werken. Samen ontwerpen, de scope bepalen, het contract schrijven, de risico’s verdelen, een eerlijke prijs maken… UAV-GC, bouwteams, twee-fasencontracten: er is volop beweging. “Risico’s gaan als een pingpongbal heen en weer, van ON naar OG”, schetst Tanja Mars als oprichter van SAMMAN de actualiteit. “Winst maken lijkt verboden en het contract blijkt vaak heiliger dan écht contact. Er is nog veel ‘oud’ gedrag en in organisaties en teams heerst vaak angst. Om zich uit te spreken, de nek uit te steken of af te wijken. Hartstikke jammer! Het is juist zaak een veilig werkklimaat te creëren waarin het team zich uitspreekt, ontdekt, fouten maakt, zich opricht en leert. Dát werkt!”

Aanpak

SAMMAN brengt mensen, teams en organisaties in beweging. Tegelijk creëert het samen met het team een veilige bedding waarin écht samengewerkt en gereflecteerd kan worden. “De onderstroom met beleid een stem en gezicht geven is onze specialiteit”, aldus Mars. “Dat doen we op een heldere, concrete manier en altijd in nauw overleg met de klant. We observeren, maken de vertaalslag naar de oorsprong van het gedrag en houden de volle focus op de potentie van het individu, het team en de organisatie. Daarbij zoeken we de diepte op indien nodig en houden we het luchtig waar dat kan. We ‘kneden’ teams en geven het Gunningscriterium Samenwerking vorm. Maar we nemen ook samenwerkingsassessments af, schrijven mee aan een plan van aanpak en bereiden tenderteams degelijk voor om optimaal te scoren op de aspecten samenwerking en teamassessment. Verder zijn we specialist in het begeleiden van DOEN-opgaven en tweefasencontracten en helpen we bouw- en projectteams hun gedoe te ontwarren. Samenwerken geven we een ritme door zowel on- als off-the-job begeleiding te bieden via een- of meerdaagse sessies.” 

Tanja Mars, oprichter van SAMMAN.

De kunst van samenwerken

Tanja Mars bezit een jarenlange ervaring in het succesvol begeleiden van tenders, projecten en aanbestedingen. Ze ziet het als haar missie om binnen de infra- en GWW-sector écht samenwerken mogelijk te maken. Door te luisteren, waar nodig te sturen, te waarderen en te confronteren. Daarbij gaat ze een impactvolle interventie allerminst uit de weg. “Stilstand is achteruitgang”, meent Mars. “Het is de kunst om voldoende te vertragen om daarna effectief te versnellen. Dát is mijn kracht.” 

SAMMAN werkt samen met een kwaliteitsnetwerk van professionals. Door de systemische manier van werken te combineren met een gedegen kennis van de GWW-sector ontstaat een onderscheidend en uniek activiteitenpalet. Daarmee worden uiteenlopende organisaties in de branche op maat bediend. SAMMAN werkt voor aanbestedende diensten als Rijkswaterstaat, ProRail, provincies en waterschappen en maakt met haar dienstverlening écht impact bij marktpartijen die als koploper in de GWW-sector graag complexe werken aangaan, gericht zijn op (keten)samenwerking, leren hoog in het vaandel dragen en vernieuwing najagen. Tijd voor een nadere kennismaking?     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.