Platform over civiele techniek & infrastructuur
Waterwerk & Riolering

Samen op weg naar een veilige toekomst

IMG_7666
Bij project Dijkversterking Markermeerdijken verzorgt BUKO Infrasupport alle verkeersmaatregelen. Van verkeersregelaars tot het verzorgen van afsluitingen, van het inleiden van tijdelijke dijkopgangen tot het plaatsen van bakens, hekwerken en borden.

Tekst | Susan Peek

Beeld | BUKO Infrasupport

9 november 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De slogan van BUKO Infrasupport blijkt maar weer eens erg toepasselijk bij project Dijkversterking Markermeerdijken. Daar waar de alliantie werkt aan sterke Markermeerdijken voor een veilige toekomst van de 1,2 miljoen Noord-Hollanders die beschermd worden door de dijken, zorgen ze er bij BUKO Infrasupport voor dat de benodigde werkzaamheden hiervoor veilig uitgevoerd kunnen worden. Voor de werkmensen, de weggebruikers én de omwonenden van dit project.

Verkeersmaatregelen in de breedste zin van het woord

Barend Budding, adviseur verkeersmaatregelen bij BUKO Infrasupport, legt uit dat ze ontzettend veel relatief ‘kleine’ werken doen binnen dit grootschalige project. “Op meerdere plaatsen langs het ruim 33 kilometer lange traject tussen Hoorn en Amsterdam verzorgen wij alle verkeersmaatregelen in opdracht van de alliantie, in de breedste zin van het woord. Van verkeersregelaars tot het verzorgen van afsluitingen, van het inleiden van tijdelijke dijkopgangen tot het plaatsen van bakens, hekwerken en borden. Heel divers, op diverse plekken en met diverse materialen dus.”

Multidisciplinair

“Zo’n beetje alle disciplines bij BUKO Infrasupport komen voorbij”, vervolgt Budding. “Dat begint al aan de tekentafel waar we met de alliantie de verkeersplannen maken. Compleet met digitale ondergronden van de dijkopgangen, tijdelijke bruggen en afsluitingen die er gedurende het project nodig zijn. Daar komt behoorlijk wat engineering en advies vanuit BUKO Infrasupport bij kijken. Bovendien is niet alles een tijdelijke verkeersmaatregel omdat sommige aanpassingen er soms langer dan een jaar staan. De alliantie heeft een eigen bestuur dat op het gebied van verkeersbesluiten alles regelt, maar dat zijn ook zaken waarbij wij normaal gesproken de klant kunnen ontzorgen.”

BUKO Infrasupport heeft bij dit project ontzettend veel verkeersspiegels geplaatst voor o.a. het vrachtverkeer dat van de dijken af komt, ten behoeve van de veiligheid van de vele fietsers daar.

Prima samenwerking

Door tijdig met elkaar om tafel te zitten, kun je in een vroeg stadium eventuele uitdagingen in kaart brengen en daar oplossingen voor aandragen. “We merken dat de alliantie serieus bezig is met de veiligheid. Zowel van haar eigen mensen die aan het werk zijn, als de bewoners uit de omgeving. Dat geldt ook voor de omgevingsmanagers van de alliantie Markermeerdijken. Zij wijzen ons bijvoorbeeld op situaties waar zij tegenaan lopen, zoals wanneer ze merken dat er ergens toch nog vaak te hard gereden wordt, zodat wij dan een wegversmalling met een betonnen barrier kunnen realiseren om de snelheid op die plek eruit te halen. Dat is erg prettig samenwerken omdat je allemaal veiligheid hoog in het vaandel hebt staan en een goed eindresultaat wilt neerzetten.”

BUKO Infrasupport adviseert, ontzorgt en denkt altijd in oplossingen. Zo zijn er bij dit project ontzettend veel verkeersspiegels geplaatst voor o.a. het vrachtverkeer dat van de dijken af komt, ten behoeve van de veiligheid van de vele fietsers daar. Budding besluit: “Of het nou standaard afsluitingen en acties zijn die we moeten doen, of juist projectspecifieke oplossingen: we doen het goed of we doen het niet.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht