Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Samen onderweg naar veiligheid 
BUKO Infrasupport is voor veel opdrachtgevers (infra-aannemers, overheidsinstanties, evenementenbureaus, enz.) het adres voor het realiseren van tijdelijke verkeersmaatregelen.

Samen onderweg naar veiligheid 

BUKO Infrasupport is voor veel opdrachtgevers (infra-aannemers, overheidsinstanties, evenementenbureaus, enz.) het adres voor het realiseren van tijdelijke verkeersmaatregelen. “Je kunt immers niet zomaar op de openbare weg aan het werk”, stelt Chantal Boertje, op 18-jarige leeftijd begonnen als secretaresse bij BUKO en in 12,5 jaar uitgegroeid tot KAM-manager en MT-lid. “Vaak leveren opdrachtgevers bij ons de werktekeningen en wensen aan, waarna wij het complete plaatje aan tijdelijke verkeersmaatregelen verzorgen, van advies en vergunningaanvraag tot en met uitvoering en monitoring. Voor ieder project en op elke locatie vanuit één van onze
negen regiovestigingen.”

Veiligheidsnormen

“Veiligheid is wat we verkopen en zit in ons DNA”, vervolgt Chantal. “Zo zijn we intussen gecertificeerd voor vijf (veiligheids)normen, VCA, ISO 14001, ISO 9001, de CO2 Prestatieladder Trede 5(!) en de BRL 9101 gericht op tijdelijke verkeersmaatregelen. Op dit moment zijn we bezig met de implementatie van de Veiligheidsladder Trede 3 voor de certificering in november 2021. De Veiligheidsladder is het perfecte instrument voor ons om ons beleid te vormen rond veiligheid. Het zorgt voor een gedegen veiligheidssysteem en geeft nog meer structuur binnen onze organisatie. Zo is het aan handig hulpmiddel om alle risico’s en het preventief handelen binnen onze organisatie te borgen, maar ook richting onze opdrachtgevers.” 

De KAM-afdeling opereert vanuit het hoofdkantoor in Barendrecht en is verantwoordelijk voor de naleving van kwaliteit, veiligheid, milieu en de daarbij horende certificeringen binnen de gehele organisatie.

De KAM-afdeling opereert vanuit het hoofdkantoor in Barendrecht en is verantwoordelijk voor de naleving van kwaliteit, veiligheid, milieu en de daarbij horende certificeringen binnen de gehele organisatie. “In 2018 hebben wij belangrijke stappen gezet om het thema veiligheid ook intern hoger op de agenda te krijgen en veiligheid behapbaar en begrijpelijk te maken voor medewerkers. De KAM-afdeling heeft daar een belangrijke rol in en heeft de virtuele BUKO-medewerker Vera in het leven geroepen.”

Vera geeft raad

Vera is binnen BUKO het digitale aanspreekpunt voor medewerkers met vragen over kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu. “Ze is digitaal te benaderen via ons sociaal internet 100% BUKO en heeft daarop ook een eigen profiel”, legt Chantal uit. “Medewerkers kunnen chatten met Vera, maar op 100% BUKO ook formulieren en werkinspecties invullen, ongevallen melden en verbetervoorstellen indienen. Het beheer van 100% BUKO én Vera gebeurt door onze KAM-afdeling. Wij gaan ermee aan de slag en pakken zaken op met de verschillende regiomanagers. We zorgen dan ook voor dat Vera altijd ‘bemand’ is vanuit het KAM-team. Vera staat overigens voor ‘Veiligheid eerst, risico’s afnemen’. Het grappige is dat onze medewerkers weten dat er andere personen schuilgaan achter Vera, maar dat ze toch voor een ‘echte’ medewerker wordt aangezien. Eigenlijk is veiligheid binnen onze organisatie een vanzelfsprekendheid geworden. De certificering is meer een onderstreping van ons werk. Een stuk bewijsvoering.”

Samen onderweg naar veiligheid, dat is het streven van BUKO. “Veiligheid maken we met Vera op een laagdrempelige manier zichtbaar, ook nog eens op een positieve en proactieve manier. Vera heeft als personage drie belangrijke karaktereigenschappen; bewust, betrokken en bekwaam. Van onze medewerkers verwachten we diezelfde eigenschappen tijdens hun werk en dat is waar onze interne veiligheidscampagne zich in 2021 op zal richten”, besluit Chantal.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.