Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Samen beter, slimmer en veiliger
Training Cobot programmeren.

Samen beter, slimmer en veiliger

Elektrolas Lastechniek biedt met de ‘Schijf van Vijf’ lastechnische ondersteuning in de complete bedrijfsvoering. “Met deze unieke benadering in de markt zorgen wij ervoor dat de processen lastechnisch optimaal door het bedrijf heen vloeien”, aldus Operationeel Manager Michael Hagelaars.

Samen beter, slimmer en veiliger. Daar draait het bij Elektrolas om. Elektrolas heeft de kennis en middelen in huis om elk bedrijf waar gelast wordt verder te helpen. Met de Schijf van Vijf biedt Elektrolas lastechnische ondersteuning in de complete bedrijfsvoering: ontwerpfase, productie en kwaliteitsborging. Michael: “Het is noodzakelijk dat de ontwerpen uitvoerbaar zijn en aan de kwaliteitseisen voldoen. Daarnaast kijken we welke optimalisaties doorgevoerd kunnen worden in het productieproces, zodat deze vlekkeloos verloopt.” 

Lasspecialisme

Civiele aannemers zijn gespecialiseerd in bouwen. Voor las specialisme zetten zij steeds vaker Elektrolas in als externe lascoördinator. “Wij zorgen voor de kwaliteitsborging. Wordt in het bedrijf nog niet met lasmethodebeschrijvingen (WPS) gewerkt, dan zorgen wij dat die er komen en dat de lassers gecertificeerd zijn zodat de producten aan de kwaliteitseisen van de eindklant voldoen”, geeft Michael aan.

Procesinnovatie met Lasverbetertrajecten

Flexibilisering in de markt zorgt ervoor dat lassers vandaag de dag op een andere manier ingezet worden. Michael: “Het Lasverbetertraject van Elektrolas sluit hier perfect op aan. Het is een innovatieplan dat speciaal wordt ontwikkeld voor het bedrijf. We kijken daarbij naar alle onderdelen van het productieproces. Waar kun je innoveren en hoe blijf je de concurrentie voor. Als daar behoefte aan is, ontwikkelen we opleidingen op maat, die exact aansluiten op de vraag.”

De laswerkplaats van morgen

Elektrolas anticipeert op robotisering en automatisering in de maakindustrie onder de werktitel ‘De laswerkplaats van morgen’. Hierin helpt Elektrolas bedrijven met innoveren door slimmer en flexibeler te werken. Door te flexibiliseren kunnen medewerkers optimaal worden ingezet, aangezien er in toenemende mate op projectbasis wordt gewerkt. Michael: ‘”Ook helpen we bedrijven te digitaliseren en bieden we onze vijf diensten digitaal aan in ons eigen lasportaal. Dit is een klant specifieke lasomgeving waar alle machines met bijbehorende certificaten, lassercertificaten en orders in één dashboard volledig inzichtelijk zijn. Elektrolas zet bedrijven jaren vooruit, zodat zij op volle kracht de toekomst in gaan.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.