Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Rotterdamsebaan feestelijk geopend

Rotterdamsebaan feestelijk geopend

Tijdens een feestelijke uitzending van 15.00 tot 16.00 uur op www.rotterdamsebaan.denhaag.nl kan het publiek live getuige zijn van de opening door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en wethouder Anne Mulder (Stadsontwikkeling). 12 februari gaat de weg echt open voor het verkeer.

De Rotterdamsebaan is aangelegd om ervoor te zorgen dat Den Haag en de Haagse regio nu en in de toekomst goed bereikbaar blijven. De nieuwe route biedt vooral voor verkeer van of naar Rotterdam, Delft en Ypenburg uitkomst. Met onder meer 450 zonnepanelen die energie leveren voor de bediencentrale en een systeem waarmee de uitstoot van fijnstof uit de tunnel bij de tunneluitgangen wordt afgevangen is de Victory Boogie Woogietunnel op dit moment de meest duurzame tunnel van Europa.

Wethouder Mulder: “Wat een aanwinst voor Den Haag en de regio! Een betere ontsluiting van de stad en een tunnel die in alle opzichten voorop loopt qua veiligheid en duurzaamheid. Mooi werk!“ 

Verkeer kan zich beter verdelen

Met deze uitbreiding van de wegen rond Den Haag is er meer ruimte voor verkeer. Het verkeer van en naar de snelwegen kan zich beter verdelen en daarmee wordt de druk op de Utrechtsebaan minder. Zo is er straks minder vertraging in de spitsuren.

Minister van Nieuwenhuizen: “Dit is een heel druk stukje Nederland. Deze nieuwe weg zorgt ervoor dat bedrijven en woonwijken kunnen groeien en dat de regio bereikbaar blijft. Hierin moeten we blijvend investeren. De Rotterdamsebaan is een combinatie van verschillende belangen: duurzaam en toch robuust. Deze weg is een voorbeeld voor de rest van het land”.

Rotterdamsebaan open voor verkeer


Na de feestelijke uitzending is er nog ca. een week nodig om de weg te openen voor het verkeer. In die dagen wordt het hele tracé nog 1 keer nagelopen en schoongemaakt, hebben de tunneloperators tijd om zich hun nieuwe werkomgeving eigen te maken, worden de verkeerslichten op de kruising Mercuriusweg-Binckhorstlaan ingeregeld en, tot slot, de procedure doorlopen om de weg te openen.Route

De Rotterdamsebaan is 4 kilometer lang en verbindt de snelwegen A4/A13 en de Centrumring van Den Haag met elkaar. De weg loopt van het knooppunt Ypenburg met een tunnel onder Voorburg door en komt uit op de Binckhorstlaan. Daar sluit de weg bij de Mercuriusweg aan op de Centrumring. Vanuit Rijswijk of Ypenburg rijd je de Rotterdamsebaan op via de Laan van Hoornwijck.

Partners

Voor de aanleg van de Rotterdamsebaan werkte de gemeente Den Haag nauw samen met de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, Metropoolregio Den Haag Rotterdam, Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap van Delfland. De Rotterdamsebaan is gebouwd door de Combinatie Rotterdamsebaan, waarin BAM Infra, BAM Wayss & Freytag Ingenieurbau en VolkerWesselsbedrijven Van Hattum en Blankevoort, Vialis en KWS samenwerken.

Meer informatie over de opening is te vinden op www.rotterdamsebaan.denhaag.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.