Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Rotsvaste ondersteunings-constructies

Rotsvaste ondersteunings-constructies

Om de verschillende betondekken met minimale overlast te kunnen bouwen, zijn de nodige hulp- en ondersteuningsconstructies in een volledig 3D ontwerp een vereiste. Dankzij het unieke Kwiksteiger Ondersteuningssysteem, een product van Matemco Hulpconstructies, wordt er aanzienlijk op ondersteuningsmateriaal bespaard.

Het Kwiksteiger Ondersteuningssysteem onderscheidt zich van andere steigerconcepten op de markt door een hogere staalkwaliteit. “Onze staanders kunnen met gemak een last van 75 kN en meer dragen, terwijl andere concepten vaak niet verder gaan dan circa 40 kN”, zegt Jos Hendriks van Matemco Hulpconstructies. “Dat maakt het concept zeer flexibel inzetbaar en zorgt ervoor dat er flink wat minder staanders nodig zijn in vergelijking met een regulier systeem. Neemt niet weg dat we voor het omvangrijke project Blankenburgverbinding nog altijd bijna 2.000 ton aan ondersteuningsmateriaal leveren.” 

Uniek aan het Kwiksteiger Ondersteuningssysteem is verder dat het door de kantelplaten en vele pasmaten perfect de vorm van een kunstwerk of gebouw kan volgen. Anders dan gebruikelijk levert Matemco Hulpconstructies niet rechtstreeks aan bouwconsortium BAAK, maar aan Madema Steigerwerken. “In dit project treden wij op als leverancier voor de steigerbouwer en samen vormen wij twee cruciale partners voor BAAK.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.