Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Rototilt genomineerd voor elektrische connector tijdens de World Demolition Awards

Rototilt genomineerd voor elektrische connector tijdens de World Demolition Awards

Rototilt is genomineerd tijdens de World Demolition Awards in de categorie ‘Innovation – Tools and Attachments’, voor de elektrische connector Q14. De elektrische connector verhoogt de betrouwbaarheid in volledig automatische snelwisselsystemen. “Soms zitten de grootste innovaties in de kleinste details”, volgens Hampus Jonsson, Business Area Manager bij Rototilt.

Een elektrisch contact in een industrie met zulke grote machines lijkt misschien maar iets kleins om op te focussen. Maar voor Rototilt heeft het verbeteren van de stabiliteit van de elektrische connector Q14 een grote impact gehad op de elektronica in volledig automatische snelwisselsystemen. Rototilt is tijdens de World Demolition Awards genomineerd voor innovatie op het gebied van uitrustingsstukken en componenten, voor de ontwikkeling van de elektrische connector Q14.

Q14 okopplad

“De behoefte aan een betrouwbare elektrische verbinding tussen een graafmachine en uitrustingsstukken wordt alleen maar groter naarmate de technologie zich verder ontwikkelt”, zegt Hampus Jonsson, Business Area Manager. “We ontdekten dat bestaande elektrische oplossingen voor automatische aansluitingen veel te instabiel zijn en de ontwikkeling van nieuwe uitrustingsstukken en technische oplossingen belemmeren. Daar wilden we verandering in brengen.” 

Het elektrische contact is een voorwaarde voor een compleet systeem van hydraulica en elektronica in een volledig automatisch automatische snelwissel. Alles, van de veiligheidsvergrendeling tot het bedieningssysteem, is afhankelijk van een stabiele elektrische connector. Voor Rototilt waren bestaande oplossingen niet bestand tegen de hoge druk, ruwe werkomgeving en hun eigen eisen aan de kwaliteit van de verbinding.

“Dankzij de Q14 kunnen we een koppelingssysteem aanbieden dat automatisch kan worden aangesloten op zowel hydraulica als elektronica”, zegt Jonsson. “Met meer pinnen en grotere contactoppervlakken hebben we de betrouwbaarheid van de verbinding verhoogd en een hogere datacapaciteit mogelijk gemaakt. De koppeling heeft een beschermd ontwerp en is volledig waterdicht in de gekoppelde positie. Door het ontwerp is de connector in feite zelfreinigend tijdens het koppelen.”

Q14

De World Demolition Awards worden gehouden in Toronto, Canada en de winnaars van elke categorie worden op 17 en 18 oktober bekendgemaakt. Naast Rototilt zijn ook Mantovanibenne uit Italië en Rotar uit Nederland.genomineerd voor deze prijs.

“We bevinden ons in goed gezelschap”, zegt Jonsson. “Het is een echte eer om genomineerd te zijn en erkend te worden voor ons harde werk bij het ontwikkelen van Q14. We zijn blij met alle positieve reacties, zowel in onze eigen praktijktests als die van de eindgebruikers. Deze nominatie is daar het zoveelste bewijs van.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.