Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Rototilt gaat wereldwijde samenwerking aan met Volvo CE

Rototilt gaat wereldwijde samenwerking aan met Volvo CE

“Een wereldwijde overeenkomst waarbij we ontwikkelingspartners worden van Volvo CE. Het voelt zeer positief en biedt grote voordelen voor onze Volvo-klanten, maar ook voor de dealers van Volvo”, zegt Sven-Roger Ekström, de Zweedse productmanager van Rototilt.

Graafmachines van Volvo kunnen nu af-fabriek worden geleverd voorbereid op de systemen van Rototilt voor draaikantelstukken. Dit houdt een aantal voordelen in voor zowel de ondernemer als de dealer. Het grootste gebruikersvoordeel is dat de besturingssystemen en sensoren van Rototilt nu via een slimme integratieoplossing kunnen communiceren met Dig Assist, het in de fabriek geïnswtalleerde graafsysteem van Volvo.

Het nieuwe platform is zeer interessant en biedt het beste dat vandaag de dag op de graafmachinemarkt verkrijgbaar is. Sommige oplossingen, zoals Smart Connect, waarmee verschillende merken draaikantelstukken naadloos kunnen integreren met onze machine en DigAssist, zijn uniek en bieden aanzienlijke meerwaarde voor de klant”, zegt Kurt Deleu, Head of Excavator Product Management EU/INT Volvo CE.

“De ondernemers stellen hogere eisen aan een goede, eenvoudige en functionele integratie met de graafmachine voor het draaikantelstuk van hun keuze, en als deze dan ook nog eens geïntegreerd is met de rest van graafmachine, is het echt een goede oplossing. Een oplossing die op een goede manier aansluit bij de behoeften van klanten”, zegt Sven-Roger Ekström, Product Manager bij Rototilt. 

Het resultaat is ook een veel veiligere en betere implementatie van de besturing van het draaikantelstuk op de nieuwe machines die deze koppeling hebben. Iets dat waarschijnlijk ook zeer op prijs zal worden gesteld door de eindklanten.

De overeenkomst is wereldwijd van toepassing en de technische oplossing is ontwikkeld in een gezamenlijk project met de ontwikkelingsafdeling van Volvo in 2020. De introductie verloopt gefaseerd waarbij de Volvo-graafmachines EC250 en EC300 als eerste aan de beurt zijn en al begin 2021 worden geleverd.

Naast de bovenstaande voordelen krijgt de gebruiker nu ook toegang tot veilige technische oplossingen, niet in de laatste plaats Rototilt’s bekroonde volledig automatisch snelwisselsysteem QuickChange™ en het SecureLock™ veiligheidssysteem.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.