Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Rioolinspecties uitgebreid met satellietcamera
De innovatieve inspectiebus is een investering in de toekomst.

Rioolinspecties uitgebreid met satellietcamera

Wegwerkzaamheden zijn belastend voor de omwonenden. Om die reden worden zoveel mogelijk inspecties en reparaties uitgevoerd voordat het weggedeelte weer wordt bestraat of geasfalteerd. Met de innovatieve inspectiebus met satellietcamera van Van de Kreeke Leidingtechniek kunnen deze inspecties nog beter worden uitgevoerd. Hiermee kunnen
de hoofdriolen en huisaansluitingen worden geïnspecteerd.

Van de Kreeke Leidingtechniek heeft al ruim 20 jaar ervaring in leidinginspectie. Met behulp van camera-inspectie brengt zij haar opdrachtgevers op de hoogte van de staat waarin ondergrondse leidingen en leidingnetwerken verkeren. “Tot nu toe inspecteerden we dan uitsluitend het hoofdriool”, vertelt Ed Goossens, Technical Salesmanager van Van de Kreeke Leidingtechniek. “Met de nieuwe inspectiebus kunnen we ook de huisaansluitingen meenemen.” 

Een voorsprong

Van de Kreeke Leidingtechniek plukt hier de vruchten van haar Belgisch/Nederlandse roots. “In België is de inspectie van de huisaansluitingen op het hoofdriool verplicht. We hebben de kennis dus al in huis en liggen een stap voor op Nederland. De inspecties gaan bovendien snel. Een inspectie van 25% van de aansluitingen geeft een goede indruk van het geheel van het net.”

De bus is uiterst efficiënt ingedeeld.

Inspectie met satellietcamera

De inspectiebus is uiterst efficiënt ingericht. De schone bedieningsruimte vertoont alle kenmerken van een kantoor, compleet met computers en printers. In de natte ruimte bevinden zich de hulpmiddelen voor de inspectie, zoals wegafzettingen en camera’s. Nieuw is de satellietcamera, waarmee de inspecteurs vanuit het hoofdriool kunnen controleren of ook de huisaansluitingen voldoen aan de Europese norm NEN EN 13508-2.

Langetermijnvisie

Van de Kreeke Leidingtechniek ziet de aanschaf van de bus als een investering in de toekomst. “De extra inspectiemogelijkheden moeten ervoor gaan zorgen dat we onze plaats in de top 3 van reparaties behouden. Het vraagt wel een langetermijnvisie van onze opdrachtgevers. Vaak struikelen ze over de prijs. Een rekensommetje maakt echter duidelijk dat ze het meerbedrag binnen enkele jaren dubbel en dwars terugverdienen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.