Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Rijkswaterstaat gunt onderhoud tunnels aan Croonwolter&Dros

Rijkswaterstaat gunt onderhoud tunnels aan Croonwolter&Dros

Samen met Rijkswaterstaat wordt de beschikbaarheid optimaal gehouden en installaties vernieuwd. Na een transitieperiode is Croonwolter&dros per 1 september 2021 verantwoordelijk voor het onderhoud van de volgende tunnels: 

  • Beneluxtunnel
  • Drechttunnel
  • 2e Heinenoordtunnel
  • Noordtunnel 
  • Sytwendetunnels 
  • Ketheltunnel (vanaf 2023) 

Multidisciplinair onderhoud 

Croonwolter&dros wordt verantwoordelijk voor het multidisciplinaire onderhoud van slagboom tot slagboom. Deze verantwoordelijkheid beperkt zich niet alleen tot de technische installaties, maar geldt ook voor het civiele en groene onderhoud in en rondom de tunnels.

Drechttunnel

Onderhoud op het juiste moment

De komende jaren wordt er in samenwerking met Rijkswaterstaat ingezet op predictive maintanence: niet preventief te vroeg of correctief te laat, maar onderhoud precies op het moment dat het nodig is. Door middelen nét voordat ze versleten zijn te vervangen, worden grote ingrepen voorkomen. Zo is predictive maintenance niet alleen duurzaam, maar levert het ook kostenbesparingen op.

Noordtunnel

Energiereductie en minimalisering CO2 uitstoot

Rijkswaterstaat wil een energieneutraal tunnelareaal in 2030. De komende jaren wordt er geïnvesteerd om deze ambitie te verwezenlijken. Croonwolter&dros zet elektrisch vervoer en duurzaam materiaal in waarmee de CO2 uitstoot door de monteurs beperkt wordt.

Meer weten over onderhoud op het juiste moment?
Predictieve Maintenance

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.