00:47
28-04-2016

Rewinn levert bijdrage hergebruik beton A9

Op de A9 bij Badhoevedorp wordt de huidige snelweg circa 600 meter naar het zuiden van het dorp omgelegd. In opdracht van Oskam Sloopwerken verwerkt Rewinn het gesloopte betonpuin van de huidige bruggen en viaducten tot een hoogwaardig eindproduct. De granulaten dienen als gecertificeerde zand- en grindvervanger voor het door Mebin geleverd beton voor de nieuwe viaducten op de A9.

De volledige brugliggers worden door Rewinn ingenomen en gebroken alvorens ze in de granulaatwasser worden verwerkt en gecertificeerd. Mebin gebruikt deze hoogwaardige betongranulaten als zand- en grindvervanger in de productie van het beton. Het beton wordt vervolgens aan het project BadhoeverBogen geleverd. Door de strategische ligging van zowel Rewinn als Mebin wordt de CO2-uitstoot over de weg tot een minimum beperkt.

Circulaire economie
Dankzij de samenwerking tussen Oskam Sloopwerken, Rewinn en Mebin wordt de betonkringloop bij het project BadhoeverBogen volledig gesloten en levert hierdoor een bijdrage aan de circulaire economie. Het puin dat vrijkomt bij het project wordt omgezet naar grondstoffen die hoogwaardig hergebruikt worden. Dit zorgt voor minder afval en dat er minder een beroep wordt gedaan op primaire bouwstoffen.

Over Rewinn
Rewinn neemt restbeton, bouw- en slooppuin in en verwerkt dit tot hoogwaardige betongranulaten en granulaten voor de wegenbouw. Daarnaast levert Rewinn primaire bouwstoffen en verzorgt het transport. Rewinn is een samenwerking tussen Sagrex, dochterbedrijf HeidelbergCement Group en producent en leverancier van granulaten, en de Theo Pouw Groep, toeleverancier voor de grond-, weg-, water-, en betonbouw.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom civiele techniek & infrastructuur

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: A9 , Badhoevedorp , Mebin , Nieuws , Oskam Sloopwerken , Rewinn

GROND/WEG/WATERBOUW partners

geotextiel texion