Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Renovatie van leidingen met kunststof producten

Renovatie van leidingen met kunststof producten

Als het gaat om het herstellen van stalen of betonnen buizen, watertanks of betonnen bassins, dan spelen plastic producten in polyethyleen een belangrijke rol. In veel renovatieprojecten bieden technische kunststoffen de beste oplossing. Met dank aan de eenvoudige verwerking, de prima chemische resistentie en de aantrekkelijke prijzen.

Agru

Bij relining zonder tussenruimte zal een opgeplooide HDPE-buis, de zogenaamde AGRU SureFIT-leiding, in de oude leiding worden getrokken.Lekkende stalen of betonnen buizen kunnen op verschillende manieren worden gerenoveerd. De relining met kunststofbuizen of betonbeschermingsplaten voorkomt corrosie van riolen en betonnen buizen. Deze techniek bewaart de oude buis als een bescherming en maakt deze ook chemisch bestand tegen agressieve vloeistoffen of gassen. Het is belangrijk om een onderscheid te maken of de renovatie met of zonder tussenruimte kan plaatsvinden.

Renoveren zonder tussenruimte heeft als voordeel dat de oude binnendiameter vrijwel ongewijzigd blijft en dus ook het debiet en de transportcapaciteit behouden blijven. AGRU Kunststofftechnik biedt hiervoor al decennialang nuttige oplossingen. Een opgeplooide en dus compacte HDPE-buis, de zogenaamde AGRU SureFIT-leiding, wordt in de oude buis getrokken. Nadat de AGRU SureFIT-buis in de bestaande oude buis is geplaatst, worden beide buisuiteinden afgedicht en wordt de buis onder druk gezet met waterdamp. Warmte en druk activeren het geheugeneffect van de kunststof buis. De AGRU SureFIT-lining krijgt zijn oorspronkelijke ronde vorm terug en nestelt zich als een tweede huid in de oude buis. Grote buisdoorsneden worden voorzien van een thermoplastische bekleding, vervaardigd uit AGRUSAFE-betonbeschermingsplaten. Het resultaat is een permanent afgedichte composietbuis die bestand is tegen corrosie, slijtage en chemische vloeistoffen en gassen.

rs10413_img_5847-kopieren

Leidingen en tunnels met een diameter groter dan 1 m worden bekleed met thermoplastische AGRUSAFE-betonbeschermingsplaten.

 

Bij renovaties met tussenruimte tussen de oude en nieuwe buis wordt de binnendiameter gereduceerd omdat de nieuwe HDPE-buizen in de bestaande buis geplaatst worden. Dit resulteert onvermijdelijk in een ringvormige opening tussen nieuwe en oude leiding. De verminderde transportcapaciteit wordt gedeeltelijk gecompenseerd door het gladde oppervlak van de nieuwe HDPE-buis. De renovatie gebeurt met opgerolde HDPE AGRULINE-buizen in standaardlengtes van 100 m en een buitendiameter van maximaal 90 mm. Voor grotere diameters kunnen afzonderlijke HDPE AGRULINE-buizen stap voor stap aan elkaar worden gelast en in de oude buis worden geduwd. Het volledige dimensiebereik van beschikbare HDPE AGRULINE-buizen (van OD 20 mm tot OD 3500 mm) is inzetbaar voor relining.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.