Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Renault Trucks, Kleuster Freegônes en Bluekens leiden de weg naar emissievrij Breda
BREDA - Opening of Renault Trucks' e-cargo bike showroom in the Netherlands. PHOTO PAULA VAN BEZOOIJEN - WWW.FEEDYOURHEAD.PHOTO

Renault Trucks, Kleuster Freegônes en Bluekens leiden de weg naar emissievrij Breda

In de volgende stap naar een duurzame toekomst, vieren Renault Trucks, Bluekens EV en Kleuster Freegônes vandaag de opening van de nieuwe cargobike showroom in het Zero Emissie Centrum van Bluekens EV in Breda. Deze feestelijke gelegenheid, die werd bijgewoond door wethouder Klimaat & Energie Peter Bakker van Gemeente Breda, is een mijlpaal in Renault Trucks’ inzet voor duurzame stedelijke mobiliteit en ondersteunt de ambitie voor een groener Breda.

Jaco Overbeeke, Algemeen Directeur van Bluekens Truck en Bus B.V., opende de ceremonie en benadrukte de gezamenlijke inspanningen voor duurzame mobiliteit. “Deze samenwerking tussen Bluekens en Renault Trucks is een perfect voorbeeld van hoe de industrie kan samenwerken om duurzame oplossingen te bieden die ten goede komen aan onze stad en haar inwoners,” zei Overbeeke.

Bruno Blin, President van Renault Trucks, vervolgde de ceremonie met een belangrijke boodschap over de verantwoordelijkheid van de industrie in de transitie naar een duurzamere toekomst. “Het is de missie van Renault Trucks om onze klanten efficiënte, duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden die een emissievrije toekomst ondersteunen,” aldus Blin.

De ceremonie bevatte ook toespraken van Pierre-Louis Dumas, Technical Director bij Kleuster, en Jerome Berthelet, Managing Director bij Renault Trucks Nederland.

Gedreven door dezelfde missie om professionele mobiliteit te decarboniseren, is Renault Trucks een synergetisch en complementair partnerschap aangegaan met Kleuster. Kleuster Freegônes is een in Lyon gevestigde fabrikant van elektrische e-cargobikes. Door deze samenwerking wordt de expertise, industriële infrastructuur en grootschalige productiecapaciteit van de fabrikant gedeeld. De cargobikes worden geassembleerd in het hart van de industriële vestiging van Renault Trucks in Vénissieux. Met dit partnerschap heeft Renault Trucks oplossingen voor de laatste kilometers toegevoegd aan zijn gamma elektrische voertuigen.

Een fietswedstrijd met Wethouder Peter Bakker

Het hoogtepunt van de ceremonie was natuurlijk de officiële opening die werd begeleid door Peter Bakker, Wethouder Klimaat en Energie in Breda. Hij gaf het ‘startschot’ voor een fietswedstrijd tussen Pierre-Louis Dumas en Jaco Overbeeke. Na een spannende 200 meter sprint overhandigde Wethouder Bakker de schaar aan winnaar Pierre-Louis, die vervolgens het lint mocht doorknippen waarmee de showroom officieel werd geopend.

Sponsoractie voor lokale doelen
Naar aanleiding van de opening van de cargobike showroom kondigen de partners een sponsoractie aan. Renault Trucks, Kleuster Freegônes en Bluekens zullen een cargobike drie maanden lang sponsoren aan een lokale start-up of goed doel om de CO2-uitstoot in Breda te verminderen. Deelnemers kunnen zich nomineren via social media, waarbij de winnaar de cargobike zal ontvangen.

Renault Trucks, een leider in de transportsector sinds 1894, onderstreept met de opening van deze showroom zijn betrokkenheid voor duurzame mobiliteit. Met een breed scala aan schone transportoplossingen en een focus op elektrische voertuigen, toont het bedrijf aan dat het serieus werk maakt van zijn rol in de energietransitie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.