Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Release van gloednieuwe ponton en innovatieve brandstofopslagtanks

Release van gloednieuwe ponton en innovatieve brandstofopslagtanks

Op de TKD nemen TAB de Blesse en Tolsma Tanks voor het eerst gezamenlijk deel, sinds de overname die eind 2021 plaatsvond. Hier zullen ze hun nieuwe ponton presenteren én kan men kennismaken met (mobiele) brandstofopslagtanks. Ze willen de bezoekers laten zien dat ze oplossingen bieden voor elk type brandstof, dus naast fossiele brandstoffen ook voor HVO, AdBlue en biobrandstoffen.

Werknemer Dennis (links) van TAB de Blesse met de Fuel Box en werknemer Wout van Tolsma Tanks met de EnergyTender+.

In 2021 nam TAB de Blesse, onderdeel van Groeneveld Exploitatie, Tolsma Tanks over. Matthijs Groeneveld behoort tot de derde generatie van het familiebedrijf en is verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten. “Beide familiebedrijven hebben jarenlang ervaring in het ontwikkelen en produceren van brandstofopslagtanks. Door deze kennis te bundelen zijn we in staat nieuwe producten te maken die aansluiten op de ontwikkelingen in de markt. We blijven vernieuwen en groeien mee met de energietransitie. Voor de klant verandert er door de overname niets. We blijven oplossingen bieden voor de opslag van verschillende soorten brandstof. En onze korte lijnen, service en flexibiliteit, zetten we gewoon voort.’’

Mobiele brandstofopslag

Beide bedrijven staan bekend als marktleider op het gebied van KIWA stationaire en mobiele brandstoftanks. “We nemen onze mobiele tankoplossingen mee naar de TKD-beurs, waaronder de EnergyTender+ van Tolsma Tanks en de Fuel Box van TAB de Blesse. Maar ook de ADRTender, die op locatie 20.000 liter kan opslaan.”

Standaard en op maat

Groeneveld vervolgt: “Naast onze standaard uitvoeringen kunnen onze producten ook op maat gemaakt worden, van specifieke maatvoeringen tot gepersonaliseerde onderdelen. Zowel de Fuel Box als de EnergyTender+ is in de Benelux een begrip geworden, maar ook in de export zetten we grote stappen.” Deze tanks kunnen uitgebreid worden met een pompset, generatoraansluitingen en een (digitale) inhoudsmeter.

“Een andere belangrijke ontwikkeling”, zo weet Groeneveld, “is de integratie van sensoren en slimme technologieën. De tanks kunnen bijvoorbeeld voorzien worden van een FuelTrack meetsysteem. Hiermee kan men op afstand zien waar de tank precies staat en hoeveel brandstof er nog in zit. Dit maakt het mogelijk om het brandstofverbruik en de voorraad te beheren, wat kan leiden tot efficiëntere operaties en lagere kosten.” 

AdBlue-varianten

“Het gebruik van AdBlue neemt toe, omdat het de uitstoot van schadelijke stoffen vermindert. We hebben een uitgebreide productlijn met oplossingen voor AdBlue ontwikkeld. Naast de losse AdBlue-variant, hebben we ook een combinatieversie voor zowel diesel als AdBlue. Deze tonen we graag aan de bezoekers van de TKD-beurs.” Tolsma Tanks en TAB de Blesse: samen de beste oplossing voor brandstofopslag.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.