Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Registreer nu voor InfraTech 2021 Hybride

Registreer nu voor InfraTech 2021 Hybride

Tijdens InfraTech 2021 staan de pijlers ontmoeten, kennisoverdracht en innovatie centraal. De komende editie, 12 – 15 januari 2021, kunt u InfraTech zowel fysiek als digitaal bezoeken. 

Fysieke beursvloer
Uw veiligheid staat voorop! De fysieke beursvloer krijgt een aangepaste indeling volledig ingericht op de COVID-19 richtlijnen. Ook werken wij deze editie met aanvangstijden, zodat de bezoekers verspreid worden. U kunt de plattegrond op onze website bekijken. 

Matchmaking op InfraTech Netwerk Platform
Vanf 10 december kunt u op het online platform exposanten ontmoeten op basis van uw zakelijke interesses en zowel fysieke als digitale afspraken maken. In uw persoonlijke account kunt u bijhouden welke connecties en meetings met bedrijven er zijn gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijke agenda bij te houden met kennissessies die u interessant vindt.

Als u zich registreert, krijgt u de optie om digitaal of fysiek deel te nemen aan InfraTech 2021 Hybride. Door middel van een registratie voor de vakbeurs bent u automatisch ook bezoeker van het InfraTech Netwerk Platform en zal er een profiel voor u geactiveerd worden.

Elkaar ontmoeten tijdens InfraTech 2021 Hybride

Op het InfraTech Netwerk Platform kunt u straks al connecties maken en zowel digitale als fysieke afspraken inplannen. Op de fysieke beursvloer is een netwerk area ingericht. De afspraken kunnen ook op de stand van de exposant plaatsvinden.

De fysieke beursvloer krijgt een aangepaste indeling volledig gericht op de 1,5 meter richtlijn. Er is een verruiming van de gehele beursindeling met bredere gangpaden en een aangepaste inrichting van de hybride studio’s. Wij werken deze editie met aanvangstijden, zodat de bezoekers verspreid worden en opstoppingen voorkomen worden. Het aantal bezoekers wordt continu gemonitord om de 1,5 meter afstand op het totaaloppervlakte van de hallen te kunnen waarborgen. Op de locatie zijn duidelijke markeringen en openbare ruimten zoals toiletten worden extra schoongemaakt. 

Digitale kennisreis

In het Online InfraTech Netwerk Platform hebben wij samen met onze programma partners aan een top of mind inhoudelijk programma gewerkt. Tijdens de vier dagen van InfraTech nemen wij de kijker mee op een kennisreis. Op dag één zal het thema ‘verbinden’ centraal staan: wat hebben marktpartijen en opdrachtgevers nodig van elkaar om een stap voorwaarts te maken? Op dag twee kijken we naar de innovaties in de markt, op dag drie zal het implementeren en doen centraal staan en we sluiten af met actie: How do we Move Forward! 

Elke ochtend zal er een opening zijn en aan het einde van de dag een afsluiting door de InfraTech moderator van die dag. Elke dag zal er een ochtend- en middagprogramma zijn vol met inspirerende kennissessies en tijdens de lunch kan er genetwerkt worden.  Het volledige programma is binnenkort op de website te bekijken. Wij kunnen u alvast een voorproefje geven!

Gemeente Rotterdam

De Gemeente Rotterdam geeft presentaties over de circulaire, leefbare en slimme stad. Vier van de vijf trends van de beurs komen in deze sessies aan bod:

  • Vervanging & Renovatie
  • Klimaat & Verduurzaming
  • Digitale Infra
  • Mobiliteit & Logistiek.  

Unie van Waterschappen

De Unie van Waterschappen verzorgt dagelijks een talkshow met de volgende onderwerpen:   

  • Terugblik op 7 jaar Duurzaam GWW bij de waterschappen 
  • Samenwerken als opdrachtgevers en opdrachtnemers in de waterschapsmarkt 
  • Emissieloos bouwen in het Hoogwaterbschermingsprogramma: het kan! 
  • 5 jaar samenwerken in de marktvisie. Waar staan we nu? 

Tijdens de talkshow op vrijdag zal professor Marleen Hermans van de TU Delft de eerste bevindingen presenteren van een survey die nu loopt, zie de website.

Bouwend Nederland verzorgt 2 online sessies:

Onderwerp: Hoe laat BIM basis Infra sector naadloos 3D samenwerken
De Vakgroep Ingenieursbureaus Bouwbedrijven (VIB) van Bouwend Nederland en het BIM Loket presenteerden op 25 mei dit jaar BIM basis Infra. Met deze afspraken over gegevensuitwisseling zet de sector een belangrijke stap naar beter digitaal samenwerken. Betere benutting van digitalisering en informatisering is een belangrijke ‘aanjager’ in het mogelijk maken van een productiviteitssprong. Naadloze uitwisseling van digitale informatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers is hierbij essentieel en versnelt de digitalisering van de infrasector. Dit kan alleen als alle betrokken partijen dezelfde taal spreken.

Onderwerp: Liggen we op koers met het vergroenen van de infrasector
Het doel van de Groene Koers is om samen met de sector te komen tot een versnelling van de transitie naar zero emissie mobiele werktuigen/(bouw)materieel. Met concrete maatregelen en producten dragen we als sector bij aan het behalen van de doelstelling van het Klimaatakkoord om uiterlijk in 2030 een CO2-reductie t.o.v. 1990 van 0,4 Mton te bewerkstelligen voor de mobiele voegtuigen/(bouw)materieel met een verbrandingsmotor die ingezet worden op of voor een bouwlocatie. Ligt het initiatief op koers?

Trainee case

Ook deze editie is er weer een Trainee Case, dit keer kunnen de trainees digitaal deelnemen. De Trainee Case wordt georganiseerd door de trainees van de gastheren van de beurs: Gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat. Tijdens deze case gaan trainees van verschillende organisaties meedenken over een complexe casus. Het doel is om oplossingen te creëren die in de toekomst echt gebruikt gaan worden! 

Dit jaar is het thema van de case: De stad van de toekomst. Hoe ziet deze stad eruit en aan welke facetten moet je dan allemaal denken? Natuurlijk mogen we dromen over hoe het allemaal misschien zou kunnen, maar wij willen de trainees uitdagen om een plan te maken over wat morgen al zou kunnen. Hoe kunnen we die droom zo concreet mogelijk maken?  

Innovatieprijs


How do you Move Forward? Met de Innovatieprijs stimuleert InfraTech innovatieve ideeën op het gebied van het bouwen, onderhouden, renoveren en verduurzamen van infrastructuur. Dit kunnen innovaties zijn op allerlei gebieden, bijvoorbeeld vaarwegen, spoorwegen, kabels en leidingen, IT-infrastructuur, wegen, landuitbreidingen, industriële complexen en warmte transportleidingen. Het aantal inzendingen voor de Innovatieprijs blijft – zelfs in dit coronajaar – groeien. Daar waar in 2019 67 innovaties meedongen naar de eindoverwinning, stuurden dit jaar maar liefst 79 opdrachtgevers, bedrijven en samenwerkingsverbanden een innovatie in. De prijs wordt woensdag 13 januari 2021 uitgereikt op InfraTech.

Alle inzendingen zijn te zien op onze website. 

Studio Nebest

Op InfraTech 2021 brengen wij studio Nebest naar Rotterdam Ahoy! Met vier interessante themadagen, een programma vol met webinars, demonstraties van meetapparatuur, dialooggesprekken en interviews bieden wij bezoekers de mogelijkheid om zowel fysiek vanaf de beursvloer als digitaal deel te nemen. Op deze manier spelen we samen met InfraTech in op de hedendaagse behoefte. We Move Forward!

Bekijk hier de video van Studio Nebest.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.