Quard
01:27
05-12-2018

Quard: Staal speciaal ontwikkeld om een hogere weerstand tegen slijtage te bieden

Quard platen worden geproduceerd door NLMK Clabecq, waar ze behandeld worden door de meest moderne en innovatieve quenching & tempering unit. Het voormateriaal dat hiervoor gebruikt wordt, is door NLMK in Lipetsk geproduceerd. Het slijtvast staal wat door NLMK geproduceerd wordt, is verkrijgbaar met verschillende hardheden: HB 400 (Quard 400), HB 450 (Quard 450), HB 500 (Quard 500) en HB 550 (Quard 550). Deze kwaliteiten zijn ontwikkeld voor o.a. de constructie- en mijnbouwsector (graafmachines, vuilniswagens, bulldozers, trechters, mixers, etc.) maar ook voor de machinebouw waar extra hoge eisen gesteld worden (recycling, landbouw).

Dankzij de hardheid en hoge slijtvastheid, is de van het slijtvast materiaal van NLMK tot wel 3 keer zo lang als dat van een standaard constructiestaalsoort en hierdoor kan tot wel 40% bespaard worden op het constructiegewicht.

Niet alleen sterk maar ook kostenbesparend
Uit walsing met breedtes vanaf 1500 mm t/m 3100 mm is Quard beschikbaar vanaf 3.2 mm (de dunste dikte die geproduceerd wordt in de markt) tot en met 64 mm. Dit uitgebreide programma dekt ruimschoots de vraag. Testen uitgevoerd in samenwerking met een selectie van afnemers in bovengenoemde sectoren hebben de homogeniteit van het staal aangetoond en de betere bewerking van het materiaal, zoals het lassen, buigen/zetten, wat geresulteerd heeft in een productieproces met lagere kosten op de werkplaats.

Quard

One-stop-shopping staalgroothandel
De Jong & Lavino is de officiële distribiteur in de Benelux voor Quard & Quend. Het bedrijf staat bekend als de one-stop-shop in staalgroothandel (stalen platen & profielen). Dankzij de enorme voorraad (> 50.000 ton) en uitstekende samenwerking met producenten, kan De Jong & Lavino in bijna alle gevallen binnen de juiste tijd aan de vraag voldoen. Mede dankzij vertrouwde partners, kan het bedrijf ook extra service bieden: van certificering en testen tot bewerkingen van speciale afmetingen. Perfecte voorbeelden van deze samenwerking tussen NLMK Clabecq en partner De Jong & Lavino is de bouw van een binnenvaartschip bij Scheepswerf Tinnemans in Maasbracht, waarbij Quard 400/450 is ingezet. De firma Gijsbertsen BV in Woudenberg, producent van kippers en containers, gebruikt Quard 450 in haar productie.

Over NLMK
NLMK Clabecq in Ittre (België) is gespecialiseerd in het produceren van dunne stalen platen. De fabriek biedt een product aan met een superieure oppervlakte gesteldheid, extreme vlakheid en zeer nauwe dikte toleranties. Alles is het resultaat van een indrukwekkende expertise, gecombineerd met een unieke productielijn, inclusief de ‘omkeerbare’ quarto wals met de continue finishing in 4 individuele stands op dezelfde lijn. Het versnelde afkoelsysteem en de quenching & tempering unit (Q&T) zijn voorbeelden van belangrijke investeringen in de afgelopen jaren. NLMK Clabecq mag daarom zeker beschouwd worden als een key player in de productie van slijtvast en hoogvast staal.      

Tekst | De Jong & Lavino

Lees meer over: NLMK Clabecq , Productinformatie , Quard

GROND/WEG/WATERBOUW partners

VerhoevenQceas