Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Publieksvriendelijke infrastructurele voorzieningen
Een 40 meter hoge meettoren gebouwd met schoorlijnen gebaseerd op de techniek van circustenten.

Publieksvriendelijke infrastructurele voorzieningen

Met een lange geschiedenis in de evenementen- en festivalbranche staat veiligheid absoluut op nummer één bij Van Ham Infra. De zusteronderneming van Van Ham Tenten en Podia is in coronatijd ontstaan. Wat bleek namelijk, de specifieke materialen en concepten lenen zich uitstekend voor toepassing als tijdelijke, publiekvriendelijke voorzieningen in de infrastructuur, zoals tijdelijke wegen, fietspaden, ondersteuningsconstructies, kabel-, fiets- en voetgangersbruggen.

De specialisten van Van Ham Infra hebben vele jaren ervaring met het bedenken van de meest creatieve oplossingen in de evenementenbranche. “Kennis die goed van pas komt in de infrasector”, weet Harold Baijens van Van Ham Infra inmiddels uit ervaring. “We denken soms wat meer out of the box en komen met oplossingen die verrassend goed aansluiten op de behoeften in de bouw- en infrasector. Zo hebben we net met GW Leidingtechniek BV een project afgerond waarbij we een mobiele ondersteuningsconstructie hebben ontwikkeld voor het renoveren van in totaal 3 kilometer aan riolering. En voor Wageningen University & Research hebben we in ‘het veld’ in Kootwijk een 40 meter hoge meettoren gebouwd met schoorlijnen gebaseerd op de techniek van circustenten, terwijl ze zelf voornemens waren om ankerpunten in beton te storten.” 

Alle tijdelijke bouwwerken en constructies worden door de projectengineers van Van Ham Infra in eigen huis statisch doorgerekend en voldoen aan alle (veiligheids)eisen.

VCA

Van Ham Infra heeft vaak een verfrissende kijk op de bouw en infrasector. “Dat willen we zoveel mogelijk ‘wereldkundig’ maken”, zegt Baijens. Na een deelname op de Infra Relatiedagen in 2022 is het familiebedrijf ook present op de InfraTech 2023. “We laten diverse concepten zien, maar gaan vooral heel graag het gesprek aan met bezoekers. We geloven heel erg in onze producten en oplossingen. We presenteren ons absoluut niet als een nieuwe steigerbouwer, maar vooral als specialist in het bouwen van publieksvriendelijke infrastructurele voorzieningen. Onze grote volumes aan steigermaterialen lenen zich perfect voor het creëren van fiets- en voetgangersbruggen, hellingbanen en tijdelijke trappen, maar ook voor kindvriendelijke hekwerken of zelfs het realiseren van tijdelijke perrons. Alle tijdelijke bouwwerken en constructies worden door onze projectengineers in eigen huis statisch doorgerekend en voldoen aan alle (veiligheids)eisen. Wij werken volgens de norm VCA* 2017/6.0.”

Ook de kunststof vloerdelen die Van Ham van oudsher bij festivals inzet, bewijzen hun meerwaarde in de infrastructuur voor de aanleg van tijdelijke fietspaden, wegen of parkeerplaatsen. Baijens: “We bedekken de ondergrond doorgaans eerst met een geotextiel waarop de lichtgewicht vloerdelen worden uitgelegd. Groot voordeel: er hoeft geen grondverbetering toegepast te worden. De Remopla-vloer is ook nog eens een duurzaam product, gefabriceerd uit gerecycled kabelgranulaat en standaard voorzien van een antisliplaag. En zo bieden we voor een groot aantal toepassingen een publieksvriendelijke en vooral veilige oplossing.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.