Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Protekta Update Nr. 1 2020

Protekta Update Nr. 1 2020

Bruggen hersteld in Leiden

Afgelopen jaar hebben we weer mooie projecten tot stand gebracht in de binnenstad van Leiden. In totaal hebben we 22 houten kunstwerken duurzaam hersteld, waaronder bruggen, remmingwerken en steigers.

Zo hebben we met de gemeente Leiden dankzij de besparing van tropisch hardhout 5.500 kg CO2 bespaard.

Door de kunstwerken met zorg te herstellen in plaats van te vervangen, blijven de historische houten kunstwerken in de binnenstad bewaard.


59.162 kg CO2

Bespaarden wij samen met onze opdracht- gevers in 2019. Dat staat gelijk aan 671 autoritten naar Parijs of aan de wekelijkse uitstoot van 152 Nederlandse huishoudens. Hier zijn wij enorm trots op!


Emmeloord

Voor de gemeente Noordoostpolder hebben we een start mogen maken bij de fietsbrug de Overstap in Emmeloord. Hierbij hebben we een remmingwerk en een aantal meerpalen op de luchtwaterlijn hersteld zodat ze weer als nieuw zijn.


Dukdalven in Kruisland

Nadat we enkele jaren geleden voor Waterschap Brabantse Delta de sluisdeuren in Kruisland hebben hersteld, kregen we dit jaar opdracht om de vier dukdalven bij de sluisdeuren te herstellen. Samen met Waterschap Brabants Delta streven wij ernaar zoveel mogelijk hout te herstellen in plaats van te vervangen om zo de belasting op het milieu zo laag mogelijk te houden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.