Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
ProRail en Fudura maken het Nederlandse spoor nog toekomstbestendiger

ProRail en Fudura maken het Nederlandse spoor nog toekomstbestendiger

Fudura en ProRail slaan de handen ineen om het Nederlandse spoorwegnet toekomstbestendiger te maken. Zo gaat Fudura alle tractiemeters nauwkeurig uitlezen zodat ProRail beschikt over een accuraat en gedetailleerd inzicht in het complete energieverbruik. Dit specifieke inzicht geeft ProRail grip om het elektriciteitsnet in balans te houden én biedt een beter inzicht in het energieverbruik per vervoerder van het spoorwegnet.

Garantie voor voldoende voeding aan de treinen

Het treinverkeer neemt de komende jaren binnen Nederland verder toe, hierdoor wordt het elektriciteitsnetwerk zwaarder belast. Tegelijkertijd vraagt dit om een optimalere netbalans om de benodigde voeding aan de treinen te garanderen. “Dankzij de technologie van Fudura wordt het energieverbruik straks per aansluiting, per kabel én zelfs per tractiestation inzichtelijk. Hierdoor kan ProRail beter inspelen op alle facetten wanneer het gaat om meetdata, inzicht in het verbruik en de verrekening van de kosten”, stelt Daan Verbaan, Systeemspecialist bij ProRail.

De juiste tools voor het behalen van de energiedoelstelling

“Grip op energieverbruik begint bij helder inzicht. Dit is de basis voor een verbetering en verduurzaming van energieprestaties, stelt Fudura-directeur René Pruijssers. “Wij geloven in een wereld die efficiënt en eerlijk met energie omgaat. Onze betrouwbare energie-infrastructuur en data gedreven- energiediensten zorgen voor deze scherpe blik op de energiezaken. Zo bieden wij ProRail de juiste tools om haar energiedoelstelling te behalen.”

ProRail draagt aan Fudura het beheer en de wettelijke meetverantwoordelijkheid over van de 204 tractie aansluitingen. Daarnaast verzorgt Fudura de uitlezing en het beheer van 20 grootverbruik tussenmeters, waarbij dit aantal in de komende vijf jaar stijgt naar een totaliteit van 134 stuks. De samenwerking loopt totaal acht jaar. Op 1 april 2020 wordt de implementatie afgerond en is het volledige beheer in handen van Fudura.

Over Fudura

Fudura verzorgt, als marktleider, voor ruim 25.000 klanten oplossingen op het gebied van energiemeetdiensten en -infrastructuur zoals transformatoren, schakelaars en laadpalen. Fudura gelooft in een wereld waarin we efficiënt en eerlijk met energie omgaan.

Over ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Samen met vervoerders zetten zij zich in 24/7 in om reizigers en goederen veilig en op tijd op hun bestemming te laten komen. ProRail wil meer treinen laten rijden, op een veilige manier en met minder hinder, nu en in de toekomst. Dat doen zij altijd met aandacht voor milieu en de samenleving.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.