Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Projecten die anderen niet willen, niet kunnen of niet durven’
District heating in Mortsel.

‘Projecten die anderen niet willen, niet kunnen of niet durven’

Bij de oprichting in 1923 was Denys nog volledig gericht op het bouw- en loodgieterswerk. Nu bijna een eeuw later – is Denys een internationale speler met 1800 medewerkers die vooral een ding gemeen hebben. Zij willen bijzondere projecten uitvoeren. Projecten die intelligentie vragen, lef en inventiviteit. 

Met de enorme groei die Denys heeft doorgemaakt onderscheidt zij nu de disciplines water, energie, mobiliteit, infrastructuur, restauratie, bouwkunde, speciale technieken en andere gespecialiseerde bouwtechnieken. “Binnen deze range hebben we drie belangrijke pijlers”, vertelt Stan Koevoets van Denys Engineers & Contractors BV. “We streven naar diversificatie, innovatie en internationalisatie. Dit zijn onze bakens om zo organisch uit te groeien tot een veelgevraagde partner voor de meest bijzondere en complexe bouwprojecten die er zijn.”

Water works in de Bergsche Maas.

Van bovengronds naar ondergronds

Op deze missie heeft Denys haar medewerkers geselecteerd. Deze zijn allemaal hoogopgeleid en worden op intelligent gebied graag geprikkeld. Mede hierdoor hebben zij zich met veel enthousiasme gestort op een nieuw, aansprekend project voor opdrachtgever Tennet. In dit omvangrijke hoogspanningsproject van 32 km wordt er over een afstand van 2000 meter door een speciale boring een bovengrondse verbinding naar de ondergrond verhuisd. Dit gedeelte van het tracé is tevens een pilotproject voor toepassing van een Electric Powerpipe boring oftewel EPP-boring.

Tunnelling works voor GRTgaz.

Over grote afstand

“De EPP-boring combineert in feite twee bestaande technieken”, vertelt Koevoets. “Met een horizontaal gestuurde boring en microtunnelling wordt een buis op beperkte diepte onder het maaiveld geboord. Als de buis na 2000 meter aankomt bij het eindpunt wordt de HDPE-mantelbuis aan de boorkop bevestigd en wordt het geheel teruggetrokken waarbij de HDPE-mantelbuis uiteindelijk achterblijft. Met deze techniek is nog nooit over zo een afstand geboord. Een typisch, uitdagend Denys-project dus. We worden nu eenmaal enthousiast van projecten die anderen niet willen, niet kunnen of niet durven.”

Building works.

Duurzaamheid

Inmiddels heeft Denys een scherpe neus ontwikkeld voor deze interessante projecten en speelt ook duurzaamheid een steeds grotere rol. Koevoets: “In dit kader zijn we erg trots op de projecten Porthos en WarmtelinQ. Bij Porthos wordt een pijpleiding aangelegd voor CO2-transport door de Rotterdamse Haven; bij WarmtelinQ gaat het over de aanleg van een omvangrijk warmtetransportnet. Het bevalt ons dat in beide projecten duurzaamheid centraal staat. Hier willen we in doorgroeien.”

Goede doelen nastreven

Koevoets doelt dan niet op duurzaamheid als leeg containerbegrip, maar als een thema dat Denys met overtuiging gaat uitrollen binnen en buiten de organisatie. “Dat maakt Denys tot een organisatie waar juist ambitieuze jongeren zich thuis voelen. Kiezen voor Denys betekent dat zij hun talenten kunnen inzetten om de goede doelen na te streven. Daarbij is Denys economisch gezond. De orderportefeuille is voor de komende jaren gevuld met aansprekende en uitdagende projecten.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.