Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Project Via15 | Op het land, op het water en op het spoor
Op het water werd een sondeerplatform ingezet

Project Via15 | Op het land, op het water en op het spoor

De locaties waarop Lankelma de boringen en sonderingen uitvoert, lopen sterk uiteen. Toch weet zij alle plekken te bereiken. “We zijn al meer dan 125 jaar actief als geotechnisch Ingenieursbureau”, vertelt Gerard Lankelma, technisch directeur van Lankelma Ingenieursbureau. “Hierdoor beschikken we over een uitgebreid materieelpark.” 

Uitgebreid materieel

“Voor project A12/A15 maken we gebruik van onze sondeerauto’s met rupsen, van een klein sondeervoertuig met grondankers en van onze spoorwagon. Op het water zetten we ons sondeerplatform in dat zichzelf met spuds uit het water kan heffen. We verrichten boringen met pijlbuizen, zodat GelreGroen straks altijd inzicht heeft in de actuele waterstanden. Maar we steken ook ongeroerde grondmonsters. Dankzij ons uitgebreide materieel kunnen we elk geotechnisch onderzoek aan.”

Dankzij het uitgebreide materieel kan Lankelma elk geotechnisch onderzoek aan.

Specialist in sonderingen

Lankelma Ingenieursbureau bestaat al sinds 1896, dan nog gespecialiseerd in grondboringen ten behoeve van watervoorzieningen en brongasinrichtingen. Later breidde zij haar dienstenpakket uit met sonderingen. “Dat is nu ons specialisme”, vertelt Lankelma. “We hebben talloze wijze manieren om de gewenste informatie boven tafel te brengen. Voor project A12/A15 hebben we het veldwerk verricht. Veel vaker werken we de onderzoeksresultaten uit tot een rapport waarin we ook advies uitbrengen, bijvoorbeeld over bemaling, een bouwput of een aan te brengen damwand of de stabiliteit van een grondlichaam. De klant bepaalt zelf in hoeverre hij ontzorgd wil worden.”

Voor reguliere opdrachten en specials

“Geotechnisch onderzoek blijft boeiend en interessant. Met onze jarenlange ervaring lopen we het meest warm voor uitdagende en ingewikkelde opdrachten”, bekent Lankelma. “Zeker ook omdat we deze aan kunnen. We hebben hiervoor de kennis, de ervaring en het materieel in huis. Maar reguliere opdrachten zijn natuurlijk ook meer dan welkom.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.