Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmateriaal & bouwmachines
Project Bio Science Park – Universiteit Leiden

Project Bio Science Park – Universiteit Leiden

Voor opdrachtgever Universiteit Leiden realiseert Van Schaik Grondverzet de aanleg van een deel van de infrastructuur in Nieuw Rhijngeest Zuid te Oegstgeest.

De universiteit werkt, samen met de gemeenten Leiden en Oegstgeest, al jaren aan het transformeren van het Bio Science Park park naar een aantrekkelijk groen en waterrijk gebied met veel ruimte voor ontmoeting en verblijf en een goede bereikbaarheid.

Expertise

In dit project wordt gebruik gemaakt van de veelzijdigheid van Van Schaik en verschillende expertisen ingezet voor uiteenlopende werkzaamheden. Zoals o.a. 18000 m3 grondwerk, 24 are groenvoorziening, het aanbrengen van: 8500 eh straatwerk, 1215 m1 riool, 1600 m2 asfaltverharding, 460 m1 markeringen, 120 m1 hekwerken en het verwijderen van 3100 eh verharding.

Innovatie & duurzaamheid

Het LBSP is het grootste innovation district van Nederland op het gebied van Bio Sciences, Life Sciences & Health. Bij de projectontwikkeling en -uitvoer worden daarom de meest duurzame en innovatieve partners aangetrokken.

Van Schaik beschikt over een innovatief machinepark waarbij de machines draaien op 100% Hydrotreated Vegetable Oil (HVO100); een alternatieve  fossielvrije brandstof voor dieselmotoren die wordt gewonnen uit voornamelijk plantenresten, afval- en restgrondstoffen en ander organisch materiaal. Hierbij wordt een CO2 reductie van 89% bereikt.

Natuurinclusief doorpakken met Van Schaik

Daarmee draagt Van Schaik grondverzet niet alleen haar steentje bij in de uitvoering van het project, maar tevens aan de missie Leiden Bio Science Park tot een biodiversiteits-hotspot te maken waarbij er in aanleg al natuurinclusief gebouwd en ontwikkeld wordt. Doorpakken met Van Schaik!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.